Afbeelding
Archief

Patronaat gaat in de zomer op het strand door

Overig

HAARLEM Dit jaar wordt de samenwerking tussen poppodium Patronaat uit Haarlem en strandtentRapa Nui in Zandvoort naar een hoger niveau getild onder de noemer ‘Rapatronaat Live’. De twee organisaties bundelen de krachten en zetten vanaf 12 juni elke zondagmiddag een gratis muziekprogramma neer op het strand. Onder meer Togo All Stars, Starfish, Pat Smith en Lola’s Dice zullen te zien zijn.

Waar veel poppodia in de zomer de deuren sluiten om niet te hoeven concurreren met de overvolle festivalmarkt, kiest Patronaat al jaren voor een andere tactiek: de programmering niet stopzetten, maar juist doorzetten bij de buren, op het strand. De samenwerking met strandtenten is al jaren succesvol en sinds 2019 is de samenwerking met Rapa Nui verstevigd. 

Vorig jaar, toen de lockdown werd opgeheven, stond het bij Rapa Nui vol bij Chef’ Special en Typhoon voor twee uitzinnige liveshows. Dit jaar wordt het programma uitgebreid: niet alleen maar de losse shows met kaartverkoop staan in de agenda (onder meer Ty Segall op 17 augustus en Altin Gün op 18 augustus bij Rapa Nui), maar vanaf zondag12 juni is er ook elke zondagmiddag een zomers middagprogramma dat gratis te bezoeken is. Het programma zal een mix bevatten van resident dj’s, live-acts (in de genres pop, surfrock, reggae, mali blues en singer-songwriters) en special guests. Speciaal voor deze concertreeks wordt een nieuw RaPatronaat podium gebouwd op het strand.

Het programma op zondag start om 15:00 en eindigt rond 22:00 uur. Kijk voor de exacte tijdschema’s en programma’s op www.patronaat.nl en www.rapanui.nl

advertentie