Afbeelding
Foto: NieuwsFoto.nl

Achtervolging vanuit Bentveld eindigt in centrum van Haarlem

Overig

HAARLEM Een achtervolging vanuit Bentveld is afgelopen nacht geëindigd in het centrum van Haarlem. Rond 3:30 uur rijdt een auto met een buitenlands kenteken tegen een verkeerszuil op de Zandvoortselaan ter hoogte van Bentveld. 

Omdat agenten staan te posten in de omgeving, zien ze het ongeluk gebeuren. De auto loopt daarbij twee lekke banden op. De inzittenden van de auto gaan er te voet vandoor.

Kort daarna komt een andere personenauto langs die bij het zien van de politie er met snelheid vandoor gaat. Hierop ontstaat een achtervolging richting Haarlem. Een van de twee inzittenden, de bijrijder, stapt uit in de omgeving van station Heemstede-Aerdenhout, waarna de bestuurder verder rijdt.

De achtervolging gaat via het centrum van Haarlem over de Gedempte Oude Gracht. Ter hoogte van het Verwulft zijn de agenten de auto kort uit het zicht verloren. De bestuurder is met grote waarschijnlijkheid de Zuiderstraat ingereden en via de Gasthuisstraat op de Botermarkt geëindigd. Daar laat de bestuurder de auto achter. Met een politiehond is in de directe omgeving gezocht, maar er is niemand meer aangetroffen.

Inmiddels komen twee personen zich bij de Bramenlaan melden bij het buitenlandse voertuig. De auto blijkt te zijn uitgeschreven in het land van herkomst, maar is niet ingeschreven in Nederland. Omdat het daarmee een spookvoertuig wordt, is de auto in beslag genomen.

Ook de achtergelaten auto op de Botermarkt is in beslag genomen. Of de zaken met elkaar in verband staan zal de politie onderzoeken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie