Afbeelding
Archief

Heel Haarlem kan straks afval scheiden, Transvaalwijk krijgt nieuwe containers

Overig

HAARLEM De komende weken worden in de Transvaalwijk containers voor afvalscheiding geplaatst. Een mijlpaal, want dan kan er in alle wijken van Haarlem dicht bij huis afval worden gescheiden. De gemeente Haarlem en Spaarnelanden helpen de bewoners van de wijk graag op weg. Daarom worden er de komende weken via posters, borden en online kanalen handige tips gedeeld over afvalscheiding. Bovendien kunnen Haarlemmers ‘afval dunken’, een vrolijke en speelse manier om te laten zien welk afval waar hoort.

In 2016 startte Haarlem met het Strategisch Plan Afvalscheiding met als doel om afval scheiden gemakkelijker te maken. De afgelopen jaren zorgden Spaarnelanden en de gemeente Haarlem ervoor dat alle bewoners dichtbij huis afval kunnen scheiden: bewoners met een daarvoor geschikte tuin ontvingen een duo-container. Voor alle andere bewoners werden er op straat extra openbare containers geplaatst voor papier/karton, PBD (Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken) en gft (groente-, fruit- en tuinafval en etensresten). 

De komende weken worden de laatste afvalscheidingscontainers geplaatst, in de Transvaalwijk. Daarmee heeft heel Haarlem dan de mogelijkheid om dichtbij huis afval te scheiden.

Nu iedereen kán scheiden, helpen de gemeente Haarlem en Spaarnelanden de bewoners graag. Want hoe pak je dat nu eigenlijk aan, afval scheiden? De komende weken delen de gemeente en Spaarnelanden de beste tips op onder andere social media, online banners en op posters. Omdat afval scheiden ook leuk mag zijn, wordt Haarlemmers op een vrolijke manier getoond welk afval waar hoort: via afval dunken. Gooi de afvalbal in de juiste basket en leer zo wat waar hoort. Het afvaldunken kan zaterdag 28 mei van 9.00 tot 16.00 uur gedaan worden op de Grote Markt en dinsdag 31 mei van 9.00 tot 12.30 uur op de markt in Schalkwijk. Deelnemers winnen een gft-emmertje voor op het aanrecht en een koelkastposter over afvalscheiden (zolang de voorraad strekt).  

advertentie