Afbeelding
Eigen Foto

Benefietdiner bij Mama Gaia voor Oekraïense kunstenaars

Overig

HAARLEM In 'plant-based' restaurant Mama Gaia wordt dinsdag 31 mei een benefietdiner gehouden om Oekraïense kunstenaars te ondersteunen. Het benefiet gaat om 18.00 uur van start en wordt georganiseerd door Katro Zauber, een in Nederland woonachtige kunstenaar die van origine uit het door oorlog getroffen land komt. 

Tijdens het benefietdiner kunnen alle aanwezigen kennis maken met het culturele erfgoed uit Oekraïne door middel van een korte presentatie. Tijdens het diner schotelt Mama Gaia's chef -kok Esther Lago de gasten haar eigen interpretatie van een Oekraïens gerecht voor. Daarnaast zijn er nog twee gangen.

Na het liefdadigheidsdiner vindt een veiling plaats met Oekraïense kunst. Onder andere van het project “…En bloemen zullen ontspruiten op de as” dat vorm en betekenis combineert. De waarde van het ornament op de kleding wordt versterkt door de ongelooflijk fijne kalligrafie van het lettertype en de inscripties. De Oekraïense kunstenaars Alina Haieva en Karina Haieva benadrukken de diepe betekenissen die diep in de geschiedenis van Oekraïne groeien, een machtige staat, en interpreteren deze naar de moderne realiteit van het land. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Katro Zauber.

Kaarten voor het benefiet zijn te koop via https://mamagaiahaarlem.nl/evenementen/

advertentie