Afbeelding
Eigen Foto

Vrouwenkoor Hoor Haar toert per bus langs Haarlemse zorgcentra

Overig

HAARLEM Het Haarlemse vrouwenkoor toert zondag 29 mei langs een aantal zorgcentra om het personeel en de bewoners daar te verrassen met een spontaan optreden. 

In 2021 liet de gemeente Haarlem weten subsidie te willen verstrekken voor initiatieven die zouden bijdragen aan het herstel van de stad na de coronacrisis. Deze ‘coronasubsidie’ is met name bedoeld voor activiteiten voor kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met gezondheidsproblemen.

Vrouwenkoor Hoor Haar bedacht het plan om op één dag met een bus langs verschillende zorgcentra te toeren en daar korte gratis optredens te geven. De gemeente heeft hier positief op gereageerd en het koor een kostendekkende subsidie verleend.

Zondagmiddag 29 mei is het zover en toert Hoor Haar met dirigent Dirk Kaandorp en pianiste Charlotte de Wijs per bus langs drie zorgcentra. De toer eindigt op de Zijlweg in de gerestaureerde kapel van het voormalige Triniteitslyceum. Op deze schitterende locatie mocht Hoor Haar in 2020 gedurende een paar maanden repeteren, aangezien de eigen repetitieruimte op dat moment niet voldeed aan de strenge eisen om in groepsverband te mogen zingen.

advertentie