Afbeelding
Eigen Foto

Wethouder Heijink hijst Blauwe Vlag in Bloemendaal

Overig

BLOEMENDAAL De Internationale Jury voor de 0=AZV9twSnhNa1O_0OALbhNl7T35IayR-XdRitm__oniDDm1g5S_axzSE4y6Yohe7apuO9pf45zHFPgmf-HalImdTDoqdRcZDo2HHJMYQVoYPrwx2GMwDkWo3JO5njEsnTCEjHtrG2UcPCUkbejCzLCPHU&__tn__=*NK-R" tabindex="0" target="_blank">Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland Blauwe Vlaggen toegekend op 59 stranden.Het strand van Bloemendaal aan Zee mag dit jaar wederom het keurmerk voeren.

Samen met wethouder Nico Heijink hees Ruud Cloeck van de Reddingsbrigade Bloemendaal afgelopen week de Blauwe Vlag 2022 om het seizoen te openen. De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die schoon, veilig en duurzaam zijn. Genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. 

De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Jaarlijks opnieuw wordt aan de hand van controles bekeken of Bloemendaal aan Zee nog aan de vereisten voldoet. Bloemendaal aan Zee ontvangt de Blauwe Vlag dit jaar voor de elfde keer op rij. “Het is ieder jaar weer een erkenning van ons werk en onze mooie stranden”, zei wethouder Heijink. “We investeren samen in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Iedereen op ons strand weet wat we er allemaal voor moeten doen.”  

advertentie