Afbeelding
Renata Jansen

Haarlemmers met een fysieke beperking kunnen makkelijker sporthulpmiddelen testen

Overig

HAARLEM Vanaf 1 juni kunnen mensen met een fysieke beperking in Haarlem makkelijker sporthulpmiddelen testen. Dit kan dankzij de Uniek Sporten Uitleen, een dienst om eenvoudiger en sneller toegang te geven tot het aanbod in deze hulpmiddelen. Zo wordt het makkelijker om te kijken of een sport leuk of geschikt is.

De waarde van sport en bewegen is volgens de gemeente Haarlem groot voor mensen met een fysieke beperking. Op een aantal terreinen staat deze groep namelijk op grotere achterstand. Zo voldoet deze groep minder vaak aan de beweegrichtlijnen en de kans op een chronische aandoening is groter. Omdat mensen met een beperking vaak ook minder werken, is de kans op een sociaal isolement groter.

De Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat sporters snel toegang hebben tot een aantal sporthulpmiddelen. De sporters kunnen daarmee testen en ontdekken of de sport waar dit hulpmiddel voor is bedoeld, leuk en geschikt is. Hierdoor wordt voorkomen dat mensen veel geld uitgeven aan bijvoorbeeld een verkeerde sportrolstoel. Op www.unieksporten.nl staan de hulpmiddelen en wordt duidelijk hoe deze aan te vragen.

Uniek Sporten Uitleen is een dienst van Fonds Gehandicaptensport, en wordt in Haarlem ondersteund door Sportsupport Kennemerland. Het wordt gefinancierd vanuit het Sportakkoord. De Gemeente Haarlem ondersteunt Uniek Sporten Uitleen. Dat werd bekendgemaakt op het Congres Lokaal Sportakkoord op 23 mei.

Wethouder Eva de Raadt is blij dat gemeente Haarlem is aangehaakt bij dit initiatief. “Het is zo belangrijk dat alle Haarlemmers de sport kunnen beoefenen die ze het leukst vinden. Wij ondersteunen de activatie van de Uniek Sporten Uitleen en willen het zo makkelijker maken voor mensen met een fysieke beperking om te kunnen sporten”.

Meer weten over de Uniek Sporten Uitleen of het aangepast sportaanbod in Haarlem? Zoek dan contact met de coördinator Aangepast Sporten van Sportsupport Kennemerland.

advertentie