Afbeelding
Marissa Beretta

De stad als sportschool, fit blijven zonder geld aan de sportschool uit te geven

Overig

HAARLEM Nu alles steeds duurder wordt, is een sportschool voor veel mensen eigenlijk te duur geworden. Toch is het ook prima mogelijk om zonder sportschool fit te blijven. Er zijn in Haarlem namelijk allerlei mogelijkheden om gratis buiten te sporten. Van boksen tot hardlopen en van freerunning tot fitnessen.

In verschillende parken in Haarlem staan fitnestoestellen die iedereen gratis kan gebruiken. Elke buitensportplek heeft voldoende apparaten die allemaal andere spiergroepen aanspreken. Het is hier dus prima mogelijk om het hele lichaam te trainen. De toestellen staan in het Schoterbos en de Molenplas. En in het Reinaldapark staan toestellen die geschikt zijn voor calisthenics. Hier is het mogelijk om te trainen met eigen lichaamsgewicht.

Voor mensen die aan freerunning doen of mensen die graag eens kennis willen maken met deze bijzondere en hippe sport, is er goed nieuws. Sinds zaterdag 23 juli is er een nieuw freerunning park in het Nelson Mandelapark met volledig op maat gemaakte toestellen. Meer weten?

Naast de fitnesstoestellen zijn in het Schoterbos en Reinaldapark ook bokszakken te vinden. STAD Haarlem wil alle inwoners overtuigen van de positieve effecten van boksen. Daarom heeft de organisatie samen met Boogieland gezorgd voor gratis en publiek toegankelijke bokszakken. Op twee locaties waar veel mensen langskomen staan nu boksstations. Deze stations blijven er minimaal een jaar staan. In het Reinaldapark aan de grote weg en in het Schoterbos naast het sportveldje. Vergeet niet oordopjes en eventueel (boks)handschoenen mee te nemen.

Deze zomer organiseert jongerenorganisatie Triple ThreaT een zomerprogramma voor alle Haarlemse jongeren. Van basketbal tot dans en van voetbal tot muziek! Ontdek wat er deze zomer allemaal gebeurt. Ook SportSupport heeft een uitgebreid sportprogramma voor de hele stad. Jongeren kunnen onder nadere suppen, lasergamen en voetballen. Zie HIER het programma.

Haarlem kent ook verschillende geliefde hardlooproutes. Een van deze routes, is het pad langs het Spaarne richting Spaarndam, die eindigt in het pittoreske dorpje. Of loop een rondje door het groen in de Haarlemmerhout of het Schoterbos.

Er zijn ook verschillende plekken waar iedereen gratis kan skaten. Bijvoorbeeld op de skatebaan in het Nelson Mandelapark of de Molenplas. Of doe 24 augustus mee aan de Haarlem Night Skate en skate de hele avond onder begeleiding van een muziekwagen een ronde door de hele stad.

Op zoek naar verkoeling na al het harde sporten? Neem een duik in de Molenplas. Met een aangelegd zandstrand en speeltuin is dit ook een geschikte plek voor het hele gezin.

advertentie
advertentie