De Stookkamer (1): Een betere wereld begint in je eigen buurt

2 aug, 10:56 Overig
Willem Brand/BDU
Afbeelding

HAARLEM Je hebt buurthuizen en wijkcentra én je hebt de Stookkamer in zuidwest. Een buurthuis waar de buurtbewoners zelf van alles voor elkaar op touw zetten onder leiding van Laura Schön, die er sinds de zomer van 2021 coördinator is. Zij ontvangt haar gast in een gezellige woonkamer annex atelierruimte, die deel uitmaakt van een verzamelgebouw in de Stephensonstraat. Een ruimte verder bevindt zich een koffiezaakje van een ondernemer uit de buurt. Daarnaast zit weer een keramiekstudio. 

Opvallend in het atelierdeel is het plantenasiel: twee kasten met stekjes en kamerplanten die mensen kunnen adopteren. Het is tekenend voor het concept. Het is een buurtcentrum voor en door bewoners. Laura: “De naam zegt het al: we stoken hier vuurtjes op.” Regelmatig verzorgt een poppenspeler uit de buurt een optreden. Ook zijn er de buurtsessies met muzikanten uit de buurt. Fijne ma..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 aug, 11:30 ‘Prijzengeld’ Schalkwijk aan Zet blijkt goed besteed, project wordt verder geëvalueerd
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 aug, 09:00 De Groene Stroomboot hoopt weer op oude passagiersniveau te komen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 10:56 De Stookkamer (1): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 06:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 1 aug, 16:03 Margriet Blanken: ‘De apps op mijn telefoon staan gesorteerd op kleur’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 29 jul, 16:52 Bibliotheek Haarlem Centrum nóg gebruiksvriendelijker, ‘Fictie staat gewoon weer op alfabet’