Afbeelding
Archief

Bridgeclub Oosten de Bruijn heeft nog enkele plekjes vrij

Overig

HAARLEM Bridge is nog altijd een razend populaire denksport en ook in Haarlem buigen iedere week vele mensen zich over de kaarten. In competitieverband, of gewoon voor de lol. Een club waarbij laagdrempeligheid en gezelligheid voorop staan, is bridgeclub Oosten de Bruijn (BODB). De club, die iedere donderdagavond in een informele sfeer 24 spellen speelt in ‘t Trionk, heeft voor het nieuwe seizoen nog een aantal plekken vrij. 

Over de hele wereld spelen meer dan 50 miljoen mensen bridge. De spelregels zijn in ieder land ter wereld hetzelfde. Zoals in iedere grote sport zijn er internationale toernooien, kampioenschappen en topspelers over de hele wereld. In Nederland zijn meer dan 100.000 mensen lid van de Nederlandse Bridge Bond, die na de Amerikaanse de grootste bridgebond ter wereld is. Er zijn meer dan duizend clubs bij de bond aangesloten, maar er zijn ook veel gezelligheidsverenigingen die zelfstandig bridge beoefenen. 

Ook bij Oosten de Bruijn staat de gezelligheid voorop. Maar hoe gezellig het er ook is, het aantal leden is de laatste tijd wat teruggelopen. Secretaris Martha van Buuren: “Bridgen is een fascinerende denksport voor jong en oud. Het lidmaatschap van een bridgeclub is een uitgelezen manier om sociale contacten op te doen. Het haalt alleenstaande ouderen uit hun isolement en een bijkomend voordeel is dat je met bridgen het geheugen traint. Hierdoor krijgt dementie minder kans. Helaas zien veel bridgeclubs het ledenbestand de laatste jaren teruglopen, ook bij ons is dat het geval. Onze gezellige vereniging mag niet ten onder gaan en daarom zijn we nu op zoek naar nieuwe leden”.

Interesse? Bel of mail Martha van Buuren, 023-5321217, mvbbodb@gmail.com. www.bridgeclubbodb.nl

advertentie
advertentie