Afbeelding
Patrick van Beek

Dance Valley-directeur aangehouden op verdenking van verkrachting

Overig

DEN HAAG United Dance Company-eigenaar Brian B. is onlangs in Spanje aangehouden op verdenking van verkrachting. In een woensdag uitgebrachte verklaring ontkent hij de beschuldigingen aan zijn adres stellig.

“Het klopt dat ik eerder dit jaar in Spanje ben aangehouden, maar in de strafprocedure die naar aanleiding van de beschuldigingen heeft plaatsgevonden, waarin beide versies van het verhaal werden gehoord, ben ik door de Spaanse rechter vrijgelaten”, zo schrijft B. in een verklaring. “Ik ontkende, en ontken nog steeds de beschuldigingen van deze vrouw”, aldus B.

Een 52-jarige Spaanse vrouw heeft op Instagram gezegd dat zij door B., die onder andere Dance Valley en Dutch Valley organiseert, is verkracht in haar woning in Madrid. De vrouw zegt ook dat hij daar tot een paar weken geleden voor heeft vastgezeten in Spanje.

Op Instagram schreef de vrouw, Carol Sepúlvada, op 10 april door B. te zijn verkracht. Hij liep na een avond in een bar mee naar haar appartement, volgens Sepúlvada omdat hij een kunstwerk in haar huis wilde zien waar de twee het over hadden gehad. “Hij duwde mij het huis in en verkrachtte me hardhandig”, schrijft de vrouw, die zegt kort daarvoor behandeld te zijn voor baarmoederhalskanker. “Na heel veel ‘nee’ roepen en geblaf van mijn hond ging hij weg. Hij zou me vermoorden als ik iets zou zeggen.”

B. zegt de uitkomst van de procedure “met vertrouwen” tegemoet te zien en onthoudt zich verder van commentaar.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie