Afbeelding
Ton Dijkstra

Meer Haarlemmers krijgen recht op energietoeslag, minimumbeleid verhoogd van 120 naar 130 procent

Overig

HAARLEM In het nieuwe jaar hebben meer Haarlemmers recht op energietoeslag. De gemeente Haarlem heeft besloten om het minimabeleid te verruimen van 120 naar 130 procent van de bijstandsnorm, zoals afgesproken in het coalitieakkoord. Dit gaat in vanaf 1 januari 2023. De groep HaarlemPashouders die tussen de 120 en 130 procent zit, krijgt in 2023 met terugwerkende kracht de toeslag van in totaal 1.300 euro.

De gemeente Haarlem sinds half april een eenmalige energietoeslag van 800 euro uit aan huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm. Vanaf half oktober ontvangen deze huishoudens 500 euro extra. Dit doet de gemeente Haarlem om mensen te helpen die financiële problemen hebben door de hoge energiekosten en de toenemende inflatie.

Huishoudens met een HaarlemPas kregen vanaf april automatisch de toeslag van 800 euro. De gemeente keert vanaf 17 oktober 500 euro extra uit aan deze huishoudens. Zij hoeven hiervoor niets te doen, dit gebeurt automatisch.

Haarlemmers van wie in oktober de aanvraag nog openstaat of de toeslag nog moeten aanvragen, krijgen 1.300 euro in één keer uitbetaald als blijkt dat ze er recht op hebben. Inwoners kunnen nog tot 23 juni 2023 de eenmalige energietoeslag aanvragen.

Wethouder Diana van Loenen: “Met deze toeslag bieden we de Haarlemmers die het meest financieel klem zitten, enige verlichting. Ik realiseer mij dat deze toeslag het probleem niet helemaal gaat oplossen, maar het helpt wél. Maak daarom vooral gebruik van wat beschikbaar is aan toeslag en wijs ook anderen erop! Als er meer geldzorgen zijn, neem dan vooral contact op met de budgetcoach van de gemeente. Bel 14023 en vraag naar de budgetcoach.”

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie