Afbeelding
Eigen Foto
Week tegen pesten

Kim Aukema en Martijn Bos geven workshop ‘omgaan met pesten’

Overig

HAARLEM Stichting School & Veiligheid organiseert ook dit jaar weer de Week tegen Pesten, die dit jaar van 26 tot en met 30 september plaatsvindt. In het hele land zijn er deze week diverse activiteiten om pesten tegen te gaan. In Haarlem geven Martijn Bos en Kim Aukema de workshop ‘omgaan met pesten’. 

Jarenlang gepest worden door vervelende opmerkingen of agressief gedrag als duwen, slaan of schoppen. Sommige mensen, zoals Martijn Bos en Kim Aukema uit Haarlem, hebben van pesten hun werk gemaakt. Martijn en Kim zijn beiden als kind hevig gepest en hebben hun ervaringen omgezet in een beroep dat anderen leert om sterk te staan. Martijn is een van de hoogst gecertificeerde Krav Maga experts ter wereld en heeft zijn eigen trainingscentrum waar mensen zich mentaal en fysiek ontwikkelen. Kim leert kinderen als Sta Sterk Trainer omgaan met pestgedrag.

In de week tegen het pesten maken Martijn en Kim zich samen sterk. Kim geeft woensdag 28 september vanaf 16.30 uur de junior kravisten van Trojan Power Academy Haarlem een Sta Sterk training voor kinderen en hun ouders om hen te leren omgaan met pestgedrag. Een mooie samenwerking waarbij kinderen naast Krav Maga ook kennismaken met andere communicatietechnieken om weerbaarder te worden.

Martijn: “Een van de Krav Maga technieken die we kinderen als eerste leren is om met hun stem en lijf ‘stop!’ te zeggen. Sommige kinderen die bij ons komen durven nog niet hun stem te gebruiken. Als er iets naars gebeurd, verstijven ze, een primaire angstreactie. Bij Krav leer je om vanuit bevriezen door te schakelen naar handelen. Het is altijd mooi om die kinderen ‘stop’ te horen roepen.”

Meer weten over omgaan met pestgedrag of bij de workshop aanwezig zijn? Mail naar m.bos@trojanpower.nl of bel 06 -42155671. 

advertentie
advertentie