Afbeelding
Eigen Foto

Haarlemse jeugd geniet van Action sporttoernooi op Cruyff Court Parkwijk

Overig

HAARLEM “Winnen doe je met z’n allen”. Met deze legendarische uitspraak maakte Johan Cruyff duidelijk waar hij voor stond: alle kinderen moeten de vrijheid en kans hebben om te sporten of te bewegen. Helaas krijgt niet ieder kind die kans, bijvoorbeeld door een gebrek aan ruimte. Dat is waarom winkelkeren Action in samenwerking met de Cruyff Foundation een aantal sporttoernooien heeft georganiseerd. Die vonden woensdag in acht plaatsen in Nederland plaats, waaronder ook in Haarlem.

Het toernooi in Haarlem vond plaats op het Cruyff Court Parkwijk. Natuurlijk voetbalden de deelnemende kinderen erop los, maar ze konden ook aan diverse andere activiteiten deelnemen, zoals een kleurwedstrijd, basketbal, frisbee en sjoelen. Het zorgde voor extra veel plezier. Aan de vele blije gezichten en de vrolijke sfeer was te zien hoeveel de kinderen van de sportieve middag genoten.

Pieter Rozendaal, general manager Action Nederland: “Elk kind zou vrijuit moeten kunnen sporten en spelen, wat zijn of haar situatie ook is. Met een middag als deze bieden we ook aan kinderen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is de kans om sportief bezig te zijn met hun vrienden uit de buurt. Samen met de Cruyff Foundation proberen we zo het verschil te maken en alle kinderen dezelfde sportieve en maatschappelijke kansen te geven, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen, zelfvertrouwen krijgen en het beste uit zichzelf kunnen halen.”

De Action vindt het belangrijk om medewerkers de kans te bieden om zich ook maatschappelijk in te zetten en te ontwikkelen. Speciaal voor de organisatie en begeleiding van de sporttoernooien hebben alle geselecteerde bedrijfsleiders zich eerder via de Cruyff Foundation tot coach kunnen laten opleiden. Deze ‘Action Heroes’ zorgden er woensdag voor dat de kinderen een onvergetelijke dag beleefden terwijl ze in teams tegen elkaar streden.

Debby Lammers, de bedrijfsleider bij Action Haarlem, blikt tevreden terug: “Het was erg leuk om te organiseren, en na de coach-opleiding die we hebben gehad, vind ik het echt een eer om mezelf een Action Hero te kunnen noemen. Samen met collega’s uit mijn team hebben we hier een heel leuke dag neergezet. De reacties van de kinderen waren super positief, mooier had niet gekund.”

De sportmiddag vond plaats binnen de driejarige internationale samenwerking tussen Action en de Cruyff Foundation. Die startte begin dit jaar en heeft als doel om kinderen de ruimte te geven om zich te ontwikkelen, nieuwe vrienden te maken en hun lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren door samen te sporten. Action sluit zich aan bij het maatschappelijke doel van de Cruyff Foundation, het wereldwijd realiseren van ruimtes voor kinderen om te sporten en te spelen. De retailer ondersteunt bij activiteiten en sponsort daarnaast de Cruyff Foundation.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie