Afbeelding
Stephanie Driessen

No Guts No Glory doneert muziekkast aan Hero kinderdagverblijf, ‘Muziek geeft troost en tovert een lach op het gezicht’

Overig

HAARLEM De stichting No Guts No Glory bezorgde pedagogisch medewerker Astrid Westerhuis maandag 3 oktober wel een heel bijzondere verjaardag. Zij lieten een grote wens in vervulling gaan; een prachtige muziekkast voor ‘haar’ kinderen op het Hero kinderdagverblijf aan de Hofmanweg in Haarlem. 

De stichting organiseert bijzondere belevenissen en laat wensen in vervulling gaan voor mensen met kanker. Astrid gelooft net als No Guts No Glory in de kracht van muziek en wilde graag iets blijvends achterlaten aan de kinderen. Met de prachtige muziekkast kunnen ze al op jonge leeftijd kennismaken en samen genieten van muziek. Van muziek wordt immers iedereen vrolijk. Het geeft troost, laat je dansen en tovert een lach op je gezicht.

“Op mijn 15e riep ik al tegen mijn moeder: ’Mam, later ga ik met kinderen werken!’ En nu leef ik mijn droom. Al 32 jaar werk ik als pedagogisch medewerker op het Hero kinderdagverblijf aan de Hofmanweg in Haarlem. Mijn werk is mijn leven, mijn hobby, mijn alles. Ik word zo ongelofelijk blij als ik bij de kinderen ben. Daar kan geen 3 weken vakantie tegenop”, vertelt Astrid Westerhuis enthousiast. 

LONGKANKER In 2020, in de hoogtijdagen van de corona pandemie, kreeg Westerhuis erge last van haar rug. Ondanks de reguliere fysiotherapie en bezoekjes aan de ‘kraker’ ging het niet over. Toch maar naar de huisarts. In het ziekenhuis werd een foto gemaakt waarop de arts naast vocht bij de longen ook wat vlekjes dacht te zien. Zelf had ze haar conclusie al wel getrokken, wist ze dat het niet goed was. Vervolgens ging alles in een sneltreinvaart. De CT en PET-scan die volgden bevestigde haar vermoeden; longkanker in stadium 4. 

Door de uitzaaiingen zal ze niet meer beter worden, de behandelingen die ze ondergaat zijn levensverlengend. Toch is Westerhuis onveranderd positief. ‘Na de bestraling gaat het tot nu toe eigenlijk heel goed. Hoelang weet niemand. “Ik ben blij dat ik nog gewoon lekker kan werken. Een bucketlist heb ik niet. Ik wil gewoon lekker doorgaan. Ga wat vaker gezellig met mijn man mee als hij weg moet voor zijn werk en geniet zoveel mogelijk van het leven. We zien wel hoe het loopt”.

ACHTERLATEN Toch wil Westerhuis graag iets achterlaten voor ‘haar kinderen’. Toen ze via een ouder hoorde over de stichting No Guts No Glory werd ze direct enthousiast. “Ik geloof net als zij in de kracht van muziek en het leek mij mooi om de kinderen een gevulde muziekkast te geven zodat ze al op jonge leeftijd kennis kunnen maken met muziek en ze ervan kunnen genieten met elkaar. Van muziek wordt immers iedereen vrolijk. Het geeft troost, laat je dansen en tovert een lach op je gezicht. Maar ook als je verdrietig bent haal je er iets uit, doet het iets met je. Op het kinderdagverblijf pak ik vaak de gitaar. Dan zie ik bij de eerste tonen de gezichtjes van de baby’s nieuwsgierig oplichten. Wat gebeurt daar allemaal… De peuters beginnen direct te dansen en vragen om meer. Ik word dan echt gelukkig van die blije koppies!”

Stichting No Guts No Glory wilde Westerhuis graag helpen bij het realiseren van haar wens en heeft een zeer complete muziekkast gedoneerd aan het Haarlemse kinderdagverblijf. “Ik ben erg dankbaar dat No Guts No Glory de aanschaf van deze prachtige muziekkast mogelijk heeft gemaakt. De kinderen waren zó enthousiast toen de deurtjes open gingen, ik weet zeker dat ze er heel veel plezier van zullen hebben. Hij heeft dan ook een mooie plek gekregen op ons kinderdagverblijf. Wat ik aan de kinderen mee wil geven? Lach, dans, zing en speel; maak van elke dag een feestje!”

Afbeelding
advertentie
advertentie