Zenderbazen Caroline Brouwer en Rob Stenders op station Hilversum.
Zenderbazen Caroline Brouwer en Rob Stenders op station Hilversum. Ben Houdijk

Radio Veronica doet Haarlem aan tijdens muzikale treinreis door Nederland

Overig

HAARLEM Vrijdag 7 oktober om stipt 08:28 uur vertrekt vanaf station Hilversum een bijzondere trein: de Veronica Express. Onder het motto ‘We love music’ neemt Radio Veronica luisteraars uit heel Nederland mee op een muzikale reis. Ook station Haarlem wordt tijdens de reis aangedaan. De trein vertrekt daar rond 9.30 uur. Kaarten voor deze bijzondere muzikale rit zijn nog verkrijgbaar via het radiostation. 

De trein is omgebouwd tot eenmalige studio van waaruit live radio wordt gemaakt, met muzikanten en luisteraars die op verschillende stations opstappen. De trein doet de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Utrecht aan en pikt onderweg verschillende artiesten op, waaronder Danny Vera en Camiel Meiresonne van Son Mieux. De muzikanten stappen aan boord om samen muziek te maken. De reis eindigt in de Radio Veronica studio in Hilversum, waar tijdens het programma Soundz Live – tevens de eerste show van dj Frank van der Lende – de artiesten in verschillende live sessies hun muziek ten gehore brengen.

Het idee van de Veronica Express is gebaseerd op de beroemde Festival Express: een trein – met aan boord artiesten als Janis Joplin, Grateful Dead en The Band – die in 1970 door Canada trok van concert naar concert. De reis mondde uit in een grote jamsessie en precies dat is wat de Veronica Express hoopt neer te zetten: reizend langs verschillende steden in Nederland, worden artiesten opgepikt die zo de kans krijgen muziek te maken met elkaar. 

Aan het eind van de dag arriveren alle treinreizigers in de Radio Veronica studio in Hilversum, waar radio dj Frank van der Lende hen met open armen ontvangt in zijn show Soundz Live. Van der Lende is die dag voor het eerst te horen op Radio Veronica en staat bekend om zijn liefde voor livemuziek. Tijdens een extra lange, vier uur durende uitzending zullen de artiesten uit de Veronica Express hun muziek ten gehore brengen tijdens verschillende live sessies.

De eerste editie van de Veronica Express verwelkomt Danny Vera, Brian Dunne, Son Mieux, Sophia Kruithof, Mell & Vintage Future, Certain Animals, Voltage en Savine aan boord. Vertrekkend vanuit Hilversum pikt de trein onderweg muzikanten en luisteraars op in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Goes, ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Arnhem. Wie mee wil rijden met de trein, kan HIER kaarten aanvragen. 

advertentie
advertentie