Afbeelding
Archief
TERUGKIJKEN

Politiek café besteedt aandacht aan verdwijnen van Haarlems Weekblad

Overig


HAARLEM De Pletterij (Lange Herenvest 122) is, in samenwerking met Haarlems Weekblad en NH Nieuws, gestart met een nieuwe serie: het Politiek Café. Daags na de raadsvergadering wordt in De Pletterij teruggeblikt op hetgeen de afgelopen weken in politiek Haarlem is gebeurd. Helaas is de samenwerking met het Haarlems Weekblad niet van lange duur, want in het politiek café van vrijdag 18 november wordt aandacht besteed aan het laatste Haarlems Weekblad dat dinsdag 22 november verschijnt. 

De presentatoren Joost Verhagen (Haarlems Weekblad), Geja Sikma (NH Nieuws) en Jan Hoekema (Pletterij) blikken in het politiek café terug op de afgelopen weken. Daarna worden de hoofdrolspelers van de afgelopen periode geïnterviewd waarna met muziek wordt afgesloten. Dit keer wordt onder andere aandacht besteed aan het laatste Haarlems Weekblad. 

Dramatisch nieuws in medialandschap was er met de aankondiging dat het Haarlems Weekblad na 22 november ophoudt te bestaan. De uitgeverij heeft besloten de stekker uit het verlieslatend huis-aan-huisblad te trekken. Voor veel Haarlemmers is het Haarlems Weekblad de belangrijkste of zelfs enige bron van informatie voor Haarlems Nieuws. Hoofdredacteur Bjorn Warmerdam spreekt er een column over uit.

Daarnaast wordt zowel terug- als vooruitgeblikt met een discussie over de particpatie en inspraak van de Haarlemse burgers. Keer op keer blijkt dat niet goed te gaan. Zie als meest recente voorbeeld het parkeerbeleid in Meerwijk. Is het tekenen bij het kruisje of wordt de wens van de burger gevolgd? In december wordt de PIP behandeld, het proces van inspraak en participatie. Ruud Kuin, SP, en Meryem Cimen, D66, gaan hierover met elkaar in gesprek. 

Het politiek café vindt van 17.00 tot 18.00 uur plaats in De Pletterij (Lange Herenvest 122). Het programma is voor publiek gratis toegankelijk en is ook te volgen via de livestream. De livestream is gratis volgen het Youtube-kanaal van de Pletterij en ook op de websites van het Haarlems Weekblad en NH Nieuws. Na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

advertentie
advertentie