Afbeelding
3W real estate

Lieven de Key Penning uitgereikt in voormalig V&D gebouw

Overig

HAARLEM Dit jaar wordt er voor de dertiende keer de architectuurprijs Lieven de Key Penning uitgereikt aan bijzondere projecten in onze stad. Dit keer is het thema Monumentenzorg en Erfgoed. Dinsdagavond 22 november worden de winnaars feestelijk bekend gemaakt op de tweede verdieping van het oude V&D gebouw, Grote Houtstraat 70 in Haarlem. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom.

Elk jaar wordt de Lieven de Key Penning uitgereikt aan een persoon of organisatie die in de afgelopen drie jaar het beste project startte op het gebied van Haarlemse architectuur, monumentenzorg of woningbouw. Dit jaar is het thema: monumentenzorg en erfgoed. Haarlem heeft veel bijzondere monumenten en oude gebouwen. De gemeente is trots op iedereen die meehelpt om de stad te behouden.

De kansmakende projecten van dit jaar zijn: Bavodorp, Braillelaan, Gonnetstraat, Koepel Bellevue, De Koepel, Meterhuiscomplex, Museum van de Geest, Noord-Hollands Archief, Pieter Teylershuis en Tuinwijk Zuid. De tien genomineerden maken kans op twee prijzen. De vakjury kiest een winnaar en het publiek kiest welk project de Publieksprijs wint. 

Volgens Gabriël Verheggen, directeur van ABC, is het niet zo makkelijk om een keuze te maken: “Het gaat om tien bijzondere projecten. En bijzonder zijn ze! Ieder project is een voorbeeld voor ons allemaal en tegelijk verschillen ze veel met elkaar. Bij de een is bijvoorbeeld de maatschappelijke betekenis heel groot en bij de ander juist het vakmanschap. Dat maakt het best moeilijk om te kiezen, maar daarmee ook heel erg leuk!”

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie