Afbeelding
Minder goed horen

Veel slechthorenden koopt hoortoestel bij lokale audicien

Partnercontent

Een gehoortoestel is erg handig voor mensen die naarmate ze ouder worden steeds minder goed gaan horen. De toestellen zorgen ervoor dat je de dingen toch wat beter hoort, wat in veel gevallen het dagelijkse leven een stuk makkelijker maakt. 

Er zijn diverse soorten hoortoestellen en deze zijn dan ook op verschillende plekken te koop. Het blijkt echter dat veel slechthorenden hun gehoortoestellen standaard kopen bij de lokale audicien, en niet veel verder kijken naar welke mogelijkheden er nog meer zijn. In dit artikel lees je meer over de hoortoestellen, het aanschaffen ervan en welke soorten er bijvoorbeeld allemaal zijn.


Verschillende soorten hoortoestellen

Van de hoortoestel zijn er zoals gezegd verschillende soorten. Iedere soort heeft zijn eigen eigenschappen en deze eigenschappen kunnen behoorlijk verschillen. 

Zo zijn er bijvoorbeeld varianten van de gehoortoestellen die geluiden die plotseling ontstaan dempen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een glas dat ineens van tafel valt en veel geluid maakt. Verder zijn de meeste varianten oplaadbaar, wat ook erg handig is. 

Daarnaast zijn er veel gehoorapparaten die ervoor zorgen dat uw eigen stem in het apparaat wordt weergegeven met een natuurlijke klank. Veel dragers van het apparaat ervaren dit als erg prettig. Tevens zijn er varianten die online kunnen worden of door de audioloog zelf. Bij audicien Haarlem worden er diverse gehoorapparaten verkocht en kun je uitgebreid kijken welke variant je zelf het prettigst vindt.

Langskomen bij de audicien

Zoals gezegd blijkt dat de meeste mensen die slechthorend zijn en hierdoor een gehoorapparaat willen deze aanschaffen bij de lokale audicien. Hier is opzich niets mis mee, maar wanneer je verder kijkt en ook langs andere audiciens gaat is er best kans dat je een variant tegenkomt die je eigenlijk een stuk beter, fijner of handiger vindt. Zo kun je bijvoorbeeld bij audicien Haarlem een hoortoestel tegenkomen met 1 of meerdere van de hierboven genoemde functies. 

Ook heb je de mogelijkheid een hoortest te doen als je langskomt. Hiermee kan beter worden vastgesteld welk apparaat geschikt zou zijn voor jou. Bij een hoortest wordt onder andere het niveau van hoe slecht je hoort vastgesteld. Vervolgens heb je over het algemeen alsnog wel zelf de keuze om te kijken welk gehoorapparaat jij wilt. 

Je kunt indien je ervoor kiest om langs te komen ook altijd gebruik maken van professioneel advies van medewerkers. Vooral na een test is dit een absolute aanrader, omdat de medewerkers erg gespecialiseerd zijn.  

advertentie