Afbeelding
Foto door Adrianna Calvo via Pexels

Voordelen refurbished telefoons: dit zijn ze

Partnercontent

Duurzaamheid is de laatste jaren een belangrijk onderwerp geworden in Nederland. Toch blijkt dat miljoenen Nederlanders wel duurzamer willen leven, maar daar tot nu toe nog niet heel goed in slagen. Waar begin je als particulier of misschien zelfs als ondernemer in Haarlem of een andere plek in Nederland? Een van de meest toegankelijke groene stappen om te zetten, is de overstap op refurbished telefoons en andere apparatuur. In dit artikel lees je meer over refurbished apparaten en over de voordelen van refurbished telefoons. Een tipje van de sluier? Ze zijn beter voor het milieu dan nieuwe telefoons - iets wat helemaal bij deze moderne samenleving past.

Wat is een refurbished telefoon precies?

Voordat je een refurbished telefoon aanschaft, zoals een refurbished iPhone of een ander merk, is het goed om te weten wat refurbished precies inhoudt. Bij refurbished draait het namelijk om apparatuur dat tweedehands is, denk aan tweedehands mobiele telefoons maar ook aan laptops en tablets. Het verschil met ‘gewone’ tweedehands producten is dat refurbished apparatuur helemaal gecontroleerd en gereviseerd waar nodig is. Een refurbished iPhone is dus een tweedehands iPhone die volledig gerepareerd is en die er vaak als nieuw uitziet.

Steeds meer bedrijven specialiseren zich in deze branche, omdat er veel vraag naar is en omdat het beter is voor het milieu. Het gaat hier vaak niet eens om apparaten die al intensief gebruikt zijn - het zijn bijvoorbeeld ook vaak smartphones die retour zijn gestuurd of die onderdeel zijn van een inruilprogramma. Het maken van dergelijke apparatuur is milieubelastend waardoor het zonde zou zijn om dit soort telefoons zomaar weg te gooien. Met behulp van reviseren en repareren krijgt zo’n smartphone een tweede of misschien wel derde leven.

Refurbished telefoons zijn goedkoper

Er is een groot aantal voordelen te ontdekken aan refurbished telefoons. Een van de grootste voordelen is dat je veel minder geld kwijt bent aan zo’n gereviseerd model; zelfs in het geval van nieuwe smartphones. Een iPhone X refurbished kopen is bijvoorbeeld veel goedkoper dan een nieuw model. Dat geldt natuurlijk ook voor alle andere modellen. Wist je dat je 30% tot heel soms wel 60% kunt besparen op een refurbished smartphone? Wanneer je geld wilt besparen op je telefoonkosten, zowel zakelijk als particulier, is dit dus een hele goede oplossing. Het geld dat je vervolgens overhoudt, kun je weer uitgeven aan wat anders leuks.

Veiliger dan tweedehands telefoons

Wat ook goed is om te weten, is dat een refurbished telefoon aanschaffen veel veiliger is dan in de meeste gevallen wanneer je zo’n telefoon tweedehands bij een particulier koopt. Inmiddels zijn er heel wat (web)shops die refurbished apparatuur aanbieden. Hierbij profiteer je direct van de voordelen van zo’n webshop. Dat betekent dat je vaak gebruik kunt maken van een garantieperiode, gratis verzending, bedenktijd en andere pluspunten. Een particulier via Marktplaats kan jou die garantie en zekerheid niet geven, waardoor het fijner is om voor een refurbished telefoon te gaan. Controleer wel altijd even eventuele recensies of keurmerken van een webshop zodat je zeker weet dat je veilig kunt shoppen.

Refurbished apparatuur is beter voor het milieu

Natuurlijk is het prettig dat refurbished smartphones goedkoper zijn en dat ze vaak veiliger zijn om te kopen dan tweedehands modellen. Een andere reden waarom menig consument vaak voor een refurbished telefoon gaat, is omdat refurbished beter is voor het milieu. Dat zit namelijk zo: een telefoon recyclen is sowieso beter voor de wereld. Op die manier komt er minder elektronisch afval op aarde, wat een positief effect heeft op het milieu. Daarnaast scheelt het ook in plastic deeltjes die vrijkomen bij het produceren van dergelijke consumentenelektronica. Hoe minder vraag er is naar nieuwe telefoons, des te minder er geproduceerd wordt en des te minder plastic afval er ontstaat.

Ruim aanbod smartphones bij refurbished

Wat tot slot prettig is aan het kopen van een refurbished telefoon is dat je altijd kunt kiezen uit een ruim aanbod smartphones. Dit maakt het extra leuk voor mensen die op zoek zijn naar een speciaal ouder model die ze bij de gewone aanbieder bijvoorbeeld niet meer kunnen krijgen. Er zijn namelijk altijd oudere en nieuwe refurbished smartphones te koop. Op die manier is er voor ieder wat wils te verkrijgen, natuurlijk ook wat betreft budget. Het hebben van een smartphone wordt zo toegankelijker dan het geval is bij nieuwe mobiele telefoons. Dit geldt ook voor andere apparatuur zoals laptops en tablets. Kortom: het aanschaffen van een refurbished iPhone of andere telefoon is om meerdere redenen zeker aan te raden.

advertentie