Afbeelding
Cadeaukaart

Zelf een leuk cadeaupakket samenstellen doe je zo

Partnercontent

One-size-fits-all is eigenlijk one-size-fits-none - zeker wanneer het om cadeaus gaat. Een giftbox is mooi, groot en makkelijk, maar raakt vaak nét niet de juiste snaar. Standaard kant-en-klare cadeaupakketten zitten vaak vol met dingen die de ontvanger niet echt nodig heeft. Laten we het zo bekijken: als je de inhoud niet apart zou geven, waarom is het dan wel oké in een groter geheel?

Het is dus veel leuker om zelf een cadeaupakket samen te stellen. Zeker wanneer je geen groot cadeau kunt bedenken, maar wel iets persoonlijks en van waarde wilt geven. Gepersonaliseerde cadeaupakketten zijn tof om samen te stellen en om te krijgen. Laten we kijken hoe je er een succes van maakt.

1. Kies cadeaus die de ontvanger niet voor zichzelf zou kopen

Maar die toch gewaardeerd worden! Dat hoeft heus geen groot cadeau te zijn trouwens. Hoe vaak denk je wel niet: ach, dat is leuk – maar om daar nu weer geld aan uit te geven? Dit kan een verwennerij zijn, zoals een bijzondere fles wijn, maar ook een abonnement op tijdschriften die bij de ontvanger passen, of een tijdschriftenbon wanneer je het niet helemaal zeker weet. 

2. Geef je cadeaus een persoonlijke touch

Ze hoeven niet allemaal een grote sentimentele waarde te hebben of een bijzondere boodschap met zich mee te dragen, maar je maakt je cadeaupakket een stuk specialer als je er iets in doet dat echt specifiek bij de persoon of jullie relatie past. Bijvoorbeeld van die avond dat jullie een fles sangria soldaat hebben gemaakt in Spanje – waarom doe je er geen lekker flesje sangria bij? Wedden dat dat met open armen en een glimlach wordt ontvangen?

3. Herinneringen kun je ook inpakken

Voor hechte vriendschappen, familie of je partner, is soms het mooiste cadeau een herinnering die ze al een tijdje vergeten waren. Heb je nog iets over van een vakantie, jullie eerste date, of foto’s die je al jaren niet gezien hebt? Voeg ze toe aan het cadeaupakket. Niet echt tastbaar, maar zo veel waard!

4. Ga voor lokale producten

Je kunt wat op het internet bestellen, maar ontdek ook eens wat er in de buurt zit. Daarmee laat je zien dat je echt aandacht aan het cadeau hebt besteed. Bovendien is dit een mooie manier voor jou en de ontvanger om originele producten en winkels te ontdekken. Wie weet zit er wel een nieuwe favoriet tussen!

5. Maak er een thema van

Vind je het alsnog lastig om een leuk pakket samen te stellen? Dan kan een thema je goed op weg helpen. Ga bijvoorbeeld voor de favoriete vakantiebestemming van de ontvanger. Zijn ze foodies? Richt je dan op lekkernijen en kookspullen. Fashion, boeken, speciale merken: de keuze is reuze!

advertentie
advertentie