Afbeelding
Foto door mohamed hassan form PxHere

Een website hoog in Google krijgen, hoe pak je dat precies aan?

Partnercontent

Heb jij een eigen website laten maken, maar wordt deze niet veel bezocht? Dan is de kans groot dat jouw website nog niet hoog in Google staat. Veel bedrijven hebben last van dit probleem. Gelukkig zijn er diverse manieren om dit probleem op te lossen. Door SEO op de juiste manier toe te passen op jouw website, staat hij binnen een mum van tijd hoger in Google. Wij van Webton zijn een expert op het gebied van SEO en kunnen jou helpen jouw website hoger in Google krijgen. Wil jij hier meer over weten? Lees dan dit artikel!

SEO om jouw website hoog in Google te krijgen

SEO, Search Engine Optimization, is een term die het verbeteren van de vindbaarheid van een website aanduidt. Er zijn diverse zoekmachines online te vinden, waarvan Google de bekendste is. Wanneer je werkt aan de SEO van je website, dan zorg je ervoor dat jouw website beter vindbaar wordt via deze zoekmachines. Hierdoor kun je meer mensen bereiken en mogelijk dus ook meer klanten krijgen.

SEO bestaat uit verschillende componenten. Je hebt on-page SEO en off-page SEO. Een belangrijk onderdeel van on-page SEO is de content op een website. Zorg ervoor dat alle pagina’s op jouw websites relevante content hebben. Een pagina met weinig content scoort over het algemeen minder goed op Google. Probeer op elke pagina minimaal 500 woorden te plaatsen die relevant zijn voor die pagina. Gebruik bij het invullen van de pagina’s op je website de juiste zoekwoorden en schrijf content die zich focust op die zoekwoorden.

Om de juiste zoekwoorden te vinden, zijn een aantal punten belangrijk, namelijk:

  • De frequentie
  • De concurrentie
  • De kosten

De frequentie is natuurlijk erg belangrijk. Heb jij een zoekwoord waar niet vaak op gezocht wordt? Dan word je ook niet snel op Google gevonden. Kies dus voor een zoekwoord met een hoge frequentie.

Verder is concurrentie belangrijk. Heeft een zoekwoord een hoge frequentie, maar ook hoge concurrentie? Dan is dat vaak niet de beste optie. Hoge concurrentie betekent dat heel veel websites proberen om met datzelfde zoekwoord hoger in Google te komen. Probeer een zoekwoord te vinden dat redelijk vaak gezocht wordt en waarbij de concurrentie relatief laag is. Deze zoekwoorden zijn het beste om te gebruiken op jouw website en zorgen dat jouw website hoog in Google komt.

Ook moet je rekening houden met de kosten van zoekwoorden. Bij SEO is dit niet zo belangrijk, maar bij SEA wel. Als je advertenties gaat plaatsen dan kost dit geld. Je plaats advertenties die gericht zijn op zoekwoorden. Door goed onderzoek te doen naar de juiste zoekwoorden en door zoekwoorden te gebruiken die wat goedkoper zijn, kun jij jouw website beter vindbaar maken zonder dat je daarvoor teveel betaalt.

Het maken van de juiste content

Als je eenmaal de juiste zoekwoorden hebt gevonden, dan is het tijd om relevante content te plaatsen. Een blog is een eenvoudige manier om dit te doen. Probeer de zoekwoorden te verwerken in een informatieve en directe blog. Probeer zo goed mogelijk de vragen van jouw lezers te beantwoorden. Hierdoor wordt jouw website namelijk vaker bezocht en een goed bezochte website verschijnt vaak hoger in Google.

De lengte van de content verschilt vaak. Om de lengte van een blog te bepalen, is het verstandig om naar concurrenten te kijken. Hoe uitgebreid maken zij de content? Probeer een goede inschatting te maken en schrijf content die ongeveer van dezelfde lengte is, maar van betere kwaliteit. Schrijven zij op een langdradige manier? Kies er dan voor om to-the-point te schrijven. Hierdoor val jij op en blijven lezers langer op je website.

Een call to action is ook zeer belangrijk. Probeer een lezer altijd op een directe manier aan te sporen om iets te doen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat dit erg goed werkt en de kans op conversie aanzienlijk verhoogd.

Off-page SEO

Off-page SEO bestaat uit het opbouwen van een reputatie. Grotendeels wordt dit gedaan door middel van linkbuilding. Door stabiele en goede websites een link naar jouw website te laten plaatsen, komt jouw website hoog in Google. Doe dit op een zo natuurlijk mogelijke manier, bijvoorbeeld door guest blogging. Probeer te kiezen voor sites met een goede reputatie, dit werkt namelijk het beste.

Tijd voor actie!

In deze blog heb jij kunnen lezen hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw website hoog in Google komt. Omdat het verbeteren van de vindbaarheid van een website een duidelijk plan en de juiste kennis vereist, is het verstandig om hulp in te schakelen. Wij bieden die hulp. Wij van Webton hebben jarenlange ervaring met het verbeteren van de vindbaarheid van bedrijven op het internet. Wij doen dit aan de hand van data en bewezen processen. Heb jij hier interesse in? Neem dan contact met ons op.

advertentie