Afbeelding
Projectmatig werken

Inzicht krijgen in de voortgang van een project

Partnercontent

Wordt er binnen jouw bedrijf op projectmatige basis gewerkt? Dan is er een grote kans dat er mensen van verschillende afdelingen aan werken. Dit lijkt op het eerste oog ideaal, maar dat is het lang niet altijd. Zo verlies je mogelijk de zicht op het voortgang van het project als verschillende partijen ermee aan de slag gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende tools om inzicht te krijgen in de voortgang van een project. Prinzi is hier een goed voorbeeld van. In deze tekst vertellen wij jou hoe je met deze tool inzicht krijgt in de voortgang van projecten.

Kanban bord
Als je met een project management tool werkt, kun je gebruik maken van een online scrum / kanban bord. Dit staat bij sommige mensen ook wel bekend onder de naam scrumbord. Zon bord wordt vooral gebruikt door projectteams, omdat zij hiermee de voortgang aangeven. Op een kanban bord kun je verschillende kaartjes aanmaken die betrekking hebben op het project. Aan deze kaartjes hang je onder verschillende categorieën, zoals todo, doing en done. Hierdoor kan iedereen precies zien wat er nog moet gebeuren, wie wat doet en wat er afgerond is. Zodoende heb je altijd inzicht in de voortgang van het project.

Projectplanning
Om een project tijdig af te ronden, werken veel bedrijven met een projectplanning. Hierin staat precies welke onderdelen van het project op welke datum af moeten zijn. Veel bedrijven gebruiken hier nog Excel-sheets, spreadsheets of complexe planningstools voor. Het bijhouden van een planning kost dan veel tijd. Zit je hier niet op te wachten? Kies dan voor een project management tool. Met zon tool maak je namelijk makkelijk en snel een projectplanning. Doordat je minder tijd kwijt bent aan het plannen, blijft er meer tijd over om aan het project te werken.

Voortgangsrapportage
Wie denkt dat een project management tool alleen geschikt is voor projectteams, heeft het mis. Ook het management en de directie plukken er namelijk hun vruchten van. Als je voor zon tool kiest, zorg je met één druk op de knop voor een voortgangsrapportage van projecten en programmas. Hierdoor weet je binnen de kortste keren hoe het met de voortgang van een project zit. De projecten worden stuk voor stuk op uniforme wijze gerapporteerd. Zo worden ze gegenereerd in PDF, waardoor je ze makkelijk en snel per mail kunt versturen.

advertentie
advertentie