Afbeelding
Foto Betonblock

Mallen van BETONBLOCK®: kosteneffectieve keuze voor duurzame bouw

Partnercontent

Betonblokken zijn een kosteneffectieve keuze op het gebied van duurzaam bouwen. In zowel dragende als niet-dragende constructies zijn ze in te zetten voor talloze toepassingen. Het werkt precies, snel en eenvoudig met de mallen van BETONBLOCK®, als u wilt werken met betonblokken van eigen productie. Deze gerenommeerde marktleider staat al decennia bekend om het produceren en leveren van betonblokmallen van een zeer hoogwaardige kwaliteit. Dit komt door de continue focus op innovatie, de productontwikkeling, de perfecte afwerking en de scherpe prijs-kwaliteit verhouding.

Door het plaatsen van een deelwand in de betonblokmal kunt u ook een gedeeltelijke vorm maken. De speciale deelwanden zijn te gebruiken als middel om blokken te maken ter grootte van een kwart, een half of driekwart, vanuit een standaard betonblokmal.

Het eenvoudige proces om betonblokken te produceren, telt zeven stappen:

1. Plaats een lege mal op een vlakke ondergrond, zoals een speciale storttafel of een stalen plaat;
2. Voorzie de betonblokmal aan de binnenkant van een oliehoudende coating;        
3. Giet vervolgens het beton rustig in de mal om op die manier ook de uitsparingen op de juiste manier te vullen;
4. Tril het beton tijdens het storten met een pneumatische of elektrische trilnaald;    
5. Als het vullen en trillen gereed is, gebruikt u een troffel om het beton glad te strijken. Daarna kan het beton uitharden;
6. De mal mag worden verwijderd zodra het beton hard is. Maak daarbij de pinnen en de wiggen van de mal los;
7. De laatste stap is het compleet verwijderen van de mal. Het betonblok is klaar!

Flexibel bouwen 

Met betonblokken die perfect van vorm en eenvoudig zijn te verwerken, was bouwen nog nooit zo flexibel. De blokken zijn stapelbaar en dat maakt ze uitermate geschikt voor permanente en tijdelijke bouwwerken. Aan de onderzijde zijn ze voorzien van uitsparingen en aan de bovenzijde van noppen. Hiermee kunt u de betonblokken - gelijk aan het principe van legoblokken - naadloos op elkaar stapelen. U hebt geen specie nodig om de blokken aan elkaar te bevestigen en de uitbreidingsmogelijkheden zijn eindeloos.

Verplaatsen en transporteren

Uiteraard wilt u de zware betonplaten op een veilige wijze verplaatsen en transporteren. Ook daar heeft BETONBLOCK® aan gedacht, door het ontwikkelen van passende accessoires. De accessoire-range bestaat uit hijsmiddelen zoals klemmen, hijsjukken en kantelaars. De betonblokken zijn hiermee te tillen, stapelen en verplaatsen. Voor het vervoer van de blokken is een vernuftig hijs- en draaimechanisme ontwikkeld, dat aan een heftruck kan worden bevestigd om betonblokken te draaien. 

advertentie