Afbeelding
Photo by Michal Balog on Unsplash

Verhuizen? Met deze tips wordt het een fluitje van een cent

Partnercontent

Ga je binnenkort verhuizen? Dan heb je je waarschijnlijk al gerealiseerd dat hier veel bij komt kijken. We kunnen het ons dan ook goed voorstellen dat tips van een expert welkom zijn! In dit artikel vind je 5 tips die we je willen meegeven voor de verhuizing plaatsvindt.

1. Maak een to-do lijst voor de verhuizing

Hier zal je even goed voor moeten gaan zitten, maar geloof ons: na de verhuizing ben je jezelf dankbaar. Schrijf op wat er allemaal geregeld moet worden, welke partijen hierbij betrokken zijn en wanneer je het van plan bent uit te voeren. Veel zaken dienen maanden van tevoren al geregeld te worden, en daar wil je niet op het laatste moment pas achter komen.

2. Begin op tijd met het opruimen van je inboedel

Gemiddeld verhuist men 1 keer in de 7 jaar, aldus het CBS. Dit betekent dat de kans groot is dat je al enige jaren in je huidige woning zit. In die tijd heb je waarschijnlijk veel spullen verzameld, waarvan een deel niet of nauwelijks gebruikt wordt. Een verhuizing is de perfecte gelegenheid om je inboedel onder de loep te nemen: wat kan er weg en wat moet er mee? Begin hier op tijd mee! Je wil niet vlak voor de verhuizing, tijdens het inpakken van de verhuisdozen, tegen spullen aanlopen waarvan je niet weet wat je ermee wil.

Het zal rust geven wanneer je tijdig je volledige inboedel hebt doorgespit. Zoals ze zeggen: een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd! Dit geldt vóór de verhuizing, maar zeker ook erna. Hoe fijn is het vooruitzicht dat je straks in een nieuwe woning zit met een volledig opgeruimde inboedel? Muziek in de oren, als je het ons vraagt.

3. Overweeg een verhuisbedrijf in te schakelen

Wanneer je inboedel niet te groot is, dan is het zelf uitvoeren van de verhuizing zeker een optie. Echter is het zo dat de verhuizing uitbesteden vaak niet veel duurder is, en je er dan een stuk minder zorgen aan hebt. Omdat professionele verhuizers dagelijks verhuizingen uitvoeren, weet je zeker dat je inboedel tijdens de verhuizing goed beschermd is. Het tillen van grote meubelstukken in je woning zonder de muren te beschadigen is een uitdaging, en het goed stapelen van de inboedel in de verhuisbus een nog grotere… De verhuizing uitbesteden aan een professional is dus het overwegen waard.

4, Voorkom dat je te veel betaalt         

Een verhuizing betekent niet alleen dat je vertrekt naar een nieuwe woning, het betekent ook dat je op zoek kunt naar een nieuwe internetprovider, de waterleveranciers kunt vergelijken enzovoort. Maak hier handig gebruik van! Door al deze diensten van verschillende leveranciers online te vergelijken, bespaar je al snel tot tientallen euro’s per maand.

5. Vergeet niet om voldoende parkeerruimte vrij te maken op de verhuisdag

Het laten ontdooien van je vriezer, het vastzetten van de wasmachinetrommel… zaken waar je liever niet pas op de verhuisdag bij stilstaat. Het regelen van voldoende parkeerruimte behoort ook tot dit lijstje. Zorg bij zowel je huidige als je nieuwe woning dat er voldoende parkeergelegenheid is voor de verhuiswagen(s).

Klaar voor de verhuizing?

We verwachten dat het verhuisproces soepeler zal verlopen met deze tips. Op Sirelo.nl vind je nog veel meer van dit soort handige tips. Daarnaast vind je er makkelijk en snel een passend verhuisbedrijf, dus doe er je voordeel mee!

advertentie