Afbeelding
Foto: Shutterstock

Voordelen van een tweedehands bedrijfswagen

Partnercontent

Het leven van een ondernemer gaat, het is een cliché, lang niet altijd over rozen. Met name de stijgende kosten van grondstoffen, materiaalkosten en zeker ook de hoge brandstofprijs hakken er bij veel ondernemers in. Iedere besparing die je kunt maken op langere termijn is daarom welkom. Een onderdeel van de kosten die je als ondernemer maakt waar flink op bezuinigd kan worden, is het bedrijfsvervoer. Door voor jezelf (als zzp’er of bedrijfseigenaar) en eventueel ook voor je personeel tweedehands bedrijfswagens aan te schaffen via Dutch Vans, kun je de transportkosten met tientallen procenten drukken. Tweedehands voertuigen, ook wel bekend als occasions, hebben een hele rits voordelen te bieden. Lees snel verder wat gebruikte bedrijfsauto’s en bedrijfsbusjes, zoals een tweedehands Opel Vivaro, jouw bedrijf aan winst kunnen opleveren.

Een tweedehands bedrijfsauto bespaart je veel geld

Het eerste grote voordeel van een gebruikte bedrijfsauto is het financiële voordeel dat een occasion je oplevert. Een gebruikte bedrijfswagen, zoals een Opel Vivaro tweedehands, heeft namelijk als grote pluspunt dat je geen last hebt van de hoge afschrijvingskosten in de eerste jaren na de release van het voertuig. Nieuwe auto’s worden namelijk in de eerst paar jaar nadat ze uit de fabriek komen aanzienlijk minder waard. Door te kiezen voor een gebruikte bedrijfswagen van bijvoorbeeld Dutch Vans, rijd je alsnog in een behoorlijk nieuwe bedrijfsauto, maar dan wel een stuk voordeliger.

Een tweedehands bedrijfsauto is voordelig in het onderhoud

Ideaal aan een tweedehands bedrijfsauto, zoal een Opel Vivaro of een gebruikte Mercedes Vito, is dat je qua onderhoud kunt besparen. Ondanks dat je bedrijfsvoertuig niet geheel nieuw meer is, ben je voordeliger uit dan bij een nieuwe bedrijfsauto. Je hoeft een occasion namelijk niet bij een merkdealer in onderhoud te doen, maar kunt zelf een goede algemene garage kiezen voor het onderhouden van je bedrijfsvoertuig. Dit soort autogarages, de algemene of universele garage, is vaak een stuk voordeliger qua prijs dan een garage van een merkdealer. Al op korte termijn kun je hiermee veel geld besparen. En wat extra prettig is, is dat veel occasions kwalitatief niet tot weinig onderdoen voor een spiksplinternieuwe bedrijfsauto.

Er is een groot aanbod aan tweedehands bedrijfswagens beschikbaar

Het is altijd fijn als er veel te kiezen valt. Ondernemingen die een of meer bedrijfsauto’s zoeken voor zichzelf en/of hun werknemers, hoeven niet bang te zijn dat er geen geschikt bedrijfsvoertuig gevonden gaat worden. Er is op de occasionmarkt namelijk heel wat keuze. Het beste kun je kiezen voor een grote, gespecialiseerde dealer die een ruime ervaring heeft met de verkoop van gebruikte bedrijfsauto’s. Naast een fysieke groothandel in occasions is het ook een aanrader om je via het internet te oriënteren op mogelijke bedrijfsauto’s. Er zijn tal van websites met een enorm aanbod aan kwalitatief hoogstaande tweedehands voertuigen voor ondernemers. Daarbij is de variatie groot. Zo kun je denken aan bedrijfsbusjes in allerlei formaten, maar ook aan sportieve bedrijfsauto’s, stationwagon, SUV’s en tal van andere automodellen. De keuze is dan ook reuze voor iedereen die een occasion zoekt - zoals een Opel Vivaro tweedehands - die perfect bij het bedrijf past.

De directe inzetbaarheid van een gebruikte bedrijfswagen is ideaal

In welke economische sector of bedrijfstak je ook werkt, het is altijd van groot belang dat je bedrijfsprocessen en de productie door kunnen gaan. Machines, de verkoop, transport en vervoer moeten door blijven gaan om winstgevend te zijn en blijven. Juist op dit vlak is een tweedehands bedrijfsauto aantrekkelijker dan een nieuwe bedrijfswagen. Een occasion is namelijk na aankoop direct beschikbaar voor de koper. Bij een nieuwe bedrijfswagen, die uit de fabriek afkomstig is, is dit een ander verhaal. Deze auto’s moeten voor ingebruikneming eerst nog rijklaar gemaakt worden. In de meest beroerde situaties kan dit wel drie tot vijf weken duren, afhankelijk van de drukte. Kies daarom voor een occasion, dan ben je altijd gegarandeerd van vervoer voor jezelf, als zzp’er, of voor de werknemers binnen jouw bedrijf.

advertentie