Afbeelding
Foto: Pixabay

Wat is Bitcoin Stof?

Partnercontent

Bitcoin heeft irritante kronkels, waaronder stof. In sommige gevallen genereert het Bitcoin-protocol kleine output munten wanneer de gebruikers tokens verzenden en ontvangen. Sommige van deze munten zijn zo klein in waarde, en het uitgeven ervan vergt meer kosten dan hun waarde.

Maar blockchain heeft weinig ruimte. Transacties van geringe waarde nemen dus veel ruimte in beslag, net als grote transacties. Een groot aantal kleinere munten kan dus prestatieproblemen veroorzaken in het hele systeem.

Aanvankelijk was Bitcoin Stof niet per se een probleem voor crypto-gebruikers. De zaken veranderden echter toen de kosten stegen, waardoor transacties met kleinere waarden duurder werden. Daarom dringen sommige ontwikkelaars er bij Bitcoin Gebruikers op aan zich van stof te ontdoen zodra de kosten dalen.

Bitcoin Stof uitgelegd

Zoals gezegd, is Bitcoin Stof een minuscuul restje van deze cryptomunt. Het gaat om een kleine hoeveelheid ongebruikte Bitcoin in een transactie waarvan de waarde lager is dan het minimumbedrag dat een gebruiker kan verhandelen. Bitcoin Stof verwerken is in principe onmogelijk. Daarom houdt het Bitcoin-adres of de portefeuille deze kleine hoeveelheid van de cryptocurrency vast, omdat de geldwaarde ervan lager is dan de vergoeding voor het verwerken of uitgeven ervan.

Miners moeten de transactie valideren op echtheid en opnemen in het blockchain-network telkens wanneer iemand een transactie met Bitcoin doet. Miners verdienen enkele tokens voor het valideren van de transacties. De blockchain heeft een werkend mechanisme dat bepaalt welke betaling een miner ontvangt voor het valideren van een transactie. In sommige gevallen is de mening vergoeding hoger dan het transactiebedrag. Bitcoin Stof is dus het transactiebedrag met een hogere kostprijs dan het werkelijke bedrag, waardoor het onmogelijk wordt om het te voltooien.

Wat is de cryptomunt stof limiet?

De wereld kent tegenwoordig vele cryptomunten. De meeste virtuele munten zijn gedecentraliseerd, waarbij sommige landen nieuwe tokens maken en uitgeven. Zo heeft China een Digitale Yuan gemaakt die door de Nationale Bank van China wordt gereguleerd. Mensen kunnen deze virtuele valuta verwerven, verhandelen en erin investeren via de Yuan Pay Group. Misschien, kunt u er hier meer over te weten komen Bitcoin Era website.

Maar alle cryptomunten hebben wat stof, en gebruikers raken dat niet kwijt. Het stof is echter onmogelijk uit te geven en dus onbruikbaar. De transactiekosten voor elke cryptomunt variëren, afhankelijk van het netwerk en de markt. De stof limiet verandert dus afhankelijk van de prijs van het token en de populariteit van het netwerk. Ook bepaalt de cryptomunt die u gebruikt de stof limiet, omdat de kosten variëren. Maar de meeste portefeuilles gebruiken de Bitcoin Stof Limiet als maatstaf.

Is Bitcoin Stof slecht?

Bitcoin Stof is niet noodzakelijk schadelijk. Het is een bijproduct van een op de blockchain gebaseerd digitaal betalingsnetwerk. Gebruikers zien het stof bij transacties en trading. Als u bijvoorbeeld ether ruilt voor Bitcoin, zal de crypto beurs niet het hele bedrag omrekenen voor het andere in acht decimalen. Meestal blijft er een klein restje over omdat er niet wordt afgerond.

Het grootste nadeel van Bitcoin Stof is het risico van de-anonimisering. En dit gebeurt wanneer hackers de identiteit van de gebruiker aan een transactie kunnen koppelen. Hackers hebben een strategie die bekend staat als een stof aanval. Met deze strategie kunnen ze een nietsvermoedende gebruiker micro hoeveelheden Bitcoins Tof sturen. Na het uitgeven van het stof kan een hacker met behulp van software de andere transacties van de gebruikers analyseren en hun profiel ontwikkelen. Uiteindelijk kunnen ze het profiel kwaadwillig gebruiken.

In de meeste gevallen ontvangen mensen Bitcoin Stof zelfs zonder iets te doen. En dit staat bekend als een dusting of stof aanval. Het doel van deze aanval is om Bitcoin-betalingen te traceren en ze te koppelen aan personen of bedrijven. Maar dusting is niet altijd kwaadaardig. Sommige mensen gebruiken ze om reclame te maken in de crypto ruimte of om berichten te versturen.

Bitcoin-gebruikers hoeven zich dus niet altijd zorgen te maken over dusting. Niettemin moeten houders van cryptomunten de kleine bedragen in hun portefeuilles en het accumulatieproces ervan kennen.  

advertentie