Afbeelding
Photo by Adam Winger on Unsplash

Zo zorg je ervoor dat je haar altijd goed zit

Partnercontent

Je komt ‘s ochtends uit bed en kijkt in de spiegel. Je schrikt je rot, je ziet er uit als een vogelverschrikker. Om je haar een beetje in model te krijgen heb je een stijltang nodig of heel veel haarproducten. Niet zo goed voor je haar. Gelukkig kan het ook anders. Met deze tips zit je haar iedere dag goed. 

Laat je haar regelmatig knippen

Zorg ervoor dat je regelmatig naar de kapper gaat. Als je haar goed geknipt is, valt het makkelijker in model en hoef je er meestal niets aan te doen. Ieder haartype is natuurlijk anders, dus vraag advies aan je kapper. Veel haartypes hebben baat bij een middellang kapsel met lagen. Met dit kapsel heb je veel opties. Je kunt het opsteken, vlechten, maar ook los laten hangen. 

Eerst conditioner, dan shampoo

Bijna iedereen doet dit andersom. Toch is het beter voor je haar om eerst conditioner te gebruiken en daarna shampoo. Conditioner zorgt ervoor dat je je haar makkelijker kunt uitkammen, maar je haar wordt er wel slapper door. Wanneer je je haar eerst wast met conditioner en daarna met shampoo, creëer je weer meer volume in je haar. Als je haar erg is uitgedroogd kun je ook conditioner op droog haar gebruiken. Spoel het vervolgens uit en was het daarna met shampoo. 

Was je haar ‘s avonds

Als je gaat slapen met vochtig haar heeft het de kans om goed op te drogen. Zo komt de natuurlijke textuur van je haar beter naar voren. Borstel ‘s ochtends je haar. Doe er ‘s wat droogshampoo in of een beetje olie aan de punten en je gaat zo met een volle bos haar de deur uit. 

Gebruik een föhnborstel

Ga je toch het liefst ‘s ochtends onder de douche. Gebruik dan een föhnborstel zodat je niet met nat haar de deur uitgaat. Met een föhnborstel heb je geen fohn  meer nodig. Doordat je je haar borstelt terwijl er warme lucht door de borstel stroomt krijg je je haar veel beter in model en bereik je hetzelfde effect als wanneer je je haar stijlt. De beste föhnborstel heeft een keramische coating of maakt gebruik van ionentechnologie. 

Gebruik goede producten

Door goede producten te gebruiken kun je veel tijd besparen. Voor ieder haartype zijn er allerlei producten op de markt en het is vaak een hele zoektocht om de juiste producten voor jouw haar te vinden. Heb je dik en krullend haar dan wordt het vaak snel pluizig. Gebruik om dit te voorkomen wat olie in de punten. Droogshampoo geeft bijna ieder haartype meer volume. 

Föhn je haar ondersteboven

Wil je meer volume in je haar en met een goed verzorgd kapsel de deur uit gaan? Ga dan ondersteboven hangen als je je haar föhnt. Ondersteboven föhnen heeft meerdere voordelen. Je haar droogt ook aan de onderkant, doe je dit niet dan merk je vaak dat je haar aan de onderkant nat blijft. Daarnaast krijgt je haar als het ware een “root lift”, waardoor het veel meer volume krijgt. Je haar blijft de hele dag goed in model en heeft veel volume. 

Steek je haar op

Heb je geen tijd om uitgebreid je haar te doen ‘s ochtends? Steek het dan op of maak een knot. Een strakke knot ziet er vaak niet zo hip uit, als je meer volume wilt ga dan ondersteboven hangen en pak je haar van onderaf bij elkaar, breng het naar de juiste plek op je hoofd en wikkel er een elastiekje omheen. Gegarandeerd dat je een knot met veel volume op je hoofd hebt. Trek er aan de zijkanten wat plukjes uit voor een nonchalante look. Je kunt ook je haar opsteken met een speld of met een clip. Ook dat heb je binnen vijf minuten gedaan. Zo ben je snel de deur uit en zie je er toch goed verzorgd uit.

Gebruik babypoeder

Geen droogshampoo of andere haarstylingsproducten meer in huis? Heb je heel toevallig wel babypoeder in huis? Strooi het babypoeder dan eens op je haarwortels. Masseer het goed in en daar is het volume dat je zo graag wilde hebben. Babypoeder heeft zo ongeveer hetzelfde effect als babypoeder, het is gemaakt van talk. Talk is stroef en ontvet je haar, daardoor krijg je veel meer volume in je haar. 

advertentie