Afbeelding
Foto: Unsplash

Waar moet je op letten bij het repareren van je telefoon?

Partnercontent

Hoe voorzichtig je ook met je mobiel omgaat, het kan zomaar zijn dat je hem per ongeluk toch laat vallen en het ergste gebeurt. Er zitten barsten in je scherm, of er verschijnt ineens een streep door je beeldscherm, of erger, er is inhoudelijk iets aan de hand. Het kan voordelig zijn om hem naar de fabrikant terug te sturen (in verband met garantie), maar dit is niet altijd een mogelijkheid. In dat laatste geval kan het fijn zijn om hem naar een reparateur te sturen die hem voor een kleiner prijsje dan de fabrikant wel wil maken. Maar waar moet je dan precies op letten? Wij leggen het voor je uit.

Defect buiten jouw schuld om

Heb je je smartphone niet laten vallen, maar vertoont hij toch al kuren? Dan kan het goed zijn dat hij buiten jouw schuld om stuk is gegaan. In dat geval heb je recht op een reparatie door de fabrikant. De fabrikant biedt in de meeste gevallen 1 tot 2 jaar garantie, dus het loont zeker om uit te zoeken of je nog binnen die termijn valt.

Indien de reparatie niet onder je garantie valt, dan kan het zeker voordelig zijn om je reparatiekosten te dekken met een verzekering. Als je een inboedelverzekering of een buitenhuisdekking hebt, kan dit veel problemen voor je oplossen. Soms wordt het bedrag in zijn geheel betaald, of je krijgt een deel vergoed. Wanneer iemand anders jouw mobiel heeft stukgemaakt dan kan een aansprakelijkheidsverzekering goed van pas komen.

Smartphone reparatie bij een externe reparateur

Heb je een iPhone en valt de schade niet onder de fabrieksgarantie? Dan kan het voordelig zijn om een bezoek te brengen aan een iPhone reparateur in Haarlem. Let er dan wel op – en vraag dat expliciet even na – of er gebruik gemaakt wordt van externe onderdelen. Dit is vooral belangrijk om te weten als je het scherm van je iPhone moet vervangen. Replica schermen kunnen namelijk van lagere kwaliteit zijn en daar ga je op den duur last van krijgen. Je hebt natuurlijk niet voor niets veel geld betaald voor de kwaliteit van een iPhone. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor een iPhone reparatie in Haarlem waarbij gebruikt wordt gemaakt van originele Apple onderdelen, zoals ThePhoneLab.

Reparatieduur

Externe reparateurs kunnen de meest voorkomende reparaties, zoals het vervangen van een scherm, vaak ter plekke uitvoeren. Wil je graag je scherm vervangen in Haarlem ? Dan is dit meestal binnen een half uur gerepareerd. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een reparatie bij de fabrikant, waar een reparatie enkele dagen in beslag kan nemen. Houd er wel rekening mee een reparateur soms een onderzoek moet uitvoeren bij grotere schades. Hierbij kan het dus ook voorkomen dat er de reparatie langer duurt en er onderzoekskosten gevraagd worden.

Garantie bij externe reparateur

Natuurlijk kan het voorkomen dat het onderdeel dat je zojuist hebt laten repareren opnieuw kapot gaat. In sommige gevallen komt het weleens voor dat je daarom garantie krijgt bij je externe reparateur. Spreek dit van tevoren wel goed af, zodat je weet waar je aan toe bent. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je toch een paar honderd euro voor een nieuw scherm hebt betaald en deze binnen een paar dagen opnieuw kapot is.

advertentie