Afbeelding
Foto Pixabay

Zet de mooiste plekken in Haarlem op de foto met je telefoon

Partnercontent

Geniet van al het moois wat Haarlem je te bieden heeft in het voorjaar! Het is op dit moment nog niet té druk in de stad, waardoor je de ruimte hebt de verschillende bezienswaardigheden uitgebreid te bekijken. Vergeet ze niet op de foto te zetten met je telefoon, als herinnering voor later. Voorkom dat je toestel beschadigd raakt, als deze bij het nemen van de foto of het navigeren onderweg uit je handen glipt. Telefoon hoesjes zijn hierbij onmisbaar! Kies je voor telefoon hoesjes met een handige ketting, zodat je deze om je nek kunt hangen als je door Haarlem loopt? Of gebruik je een backcover, zodat je binnenkomende berichten direct kunt lezen? Een derde populaire optie is de bookcase.

Grote Markt en Grote Kerk in het centrum van Haarlem

Begin je rondtocht door Haarlem in het centrum, waar je de Grote Markt en de Grote Kerk vindt. De Grote Kerk is gebouwd in een gotische bouwstijl en zowel van buiten, als van binnen het bekijken waard. Na je bezoek aan de Grote Kerk is het tijd voor een kop koffie, om van een afstandje nog eens naar de kerk of de diverse andere fraaie gebouwen aan de Grote Markt te kijken. Op de Grote Markt vind je tal van leuke koffie- en lunchzaakjes. In de avond kun je er terecht voor een diner. Zeker in het voorjaar en de zomer is het er erg gezellig, wanneer de meeste mensen buiten zitten.

Amsterdamse poort uit 1400 bezoeken

Haarlem kende voorheen meerdere poorten, die je toegang boden tot de stad. Men stelt dat het er circa twaalf waren. Tegenwoordig is slechts de Amsterdamse poort nog over van die twaalf. De Amsterdamse poort dateert uit 1400 en vind je aan de rand van de stad. Onderweg naar of vanaf de Grote Markt en Grote Kerk heb je de mogelijkheid onderweg het Teylers Museum te bezoeken, waar men al sinds 1784 bezoekers ontvangt. Voldoende historie tijdens je tocht door Haarlem! In plaats van het Teylers Museum, zou je ook Teylers Hofje kunnen bezoeken. Het hofje werd in 1787 geopend en bood ruimte aan eenzame vrouwen.

Verschillende andere musea in Haarlem

Naast het Teylers Museum zijn er diverse andere musea in de stad te vinden. Denk bijvoorbeeld ook aan het Archeologisch Museum en het Frans Hals Museum. Deze musea vind je aan de Grote Markt in het centrum.

advertentie