Afbeelding
Foto: Pixabay

Krijg weer een gestructureerd leven

Partnercontent

Kamp jij met een verslaving en wil jij jouw leven weer op de rit krijgen? Je bent niet de enige met dit probleem. Het kan erg lastig zijn om van een verslaving af te komen. Met name wanneer je hier elke dag mee wordt geconfronteerd. Gelukkig zijn er verschillende manieren om weer structuur in je leven te brengen. Ben jij benieuwd hoe? Lees dan dit artikel en neem de eerste stap naar een beter leven.

Zoek hulp

Het is niet eenvoudig om hulp te vragen. Veel mensen met een verslaving schamen zich hiervoor. Toch kan hulp bij een afkickkliniek enorm helpen. Bij een kliniek krijg je professionele hulp, wat er voor zorgt dat je beter met terugvallen om kan gaan. Er wordt een traject voor jou opgezet waardoor jij weer een gestructureerd leven kan krijgen. De drempel om hulp te vragen is misschien groot, maar het is het zeker waard. Een afkickkliniek kan enorme impact hebben en jouw leven veranderen.

  De eerste en belangrijkste stap is het erkennen van het probleem. Wanneer je zelf het probleem inziet, dan is er intrinsieke motivatie om verandering aan te brengen. Samen met specialisten wordt er een plan opgesteld om het traject te volgen. Op deze manier vormt er een aanpak die het best bij jou past. Wanneer je het traject hebt afgerond, krijg je ook de juiste nazorg. Op deze manier houd jij grip op je verslaving.

Afkickkliniek in het buitenland

Soms kan het helpen om voor een korte periode uit je bekende omgeving te stappen. Op deze manier houd je niet vast aan invloeden en routines van thuis. Ga bijvoorbeeld naar de afkickkliniek in Zuid-Afrika van GGZ. Hier staat een behandelteam voor je klaar, bestaande uit meerdere klinisch psychologen, psychiaters, een maatschappelijke werkers en verpleegkundigen. Ook ervaringsdeskundigen staan voor jou klaar. In zes weken tijd pak jij in twaalf stappen jouw verslaving aan.

  Kortom, zet die stap om jouw leven te veranderen en zoek professionele hulp. Het helpt je om inzichten en handvatten te krijgen, zodat jij jouw verslaving onder controle krijgt. Breng weer structuur aan in je dagelijks leven. Je zult merken dat je na het traject je als een nieuw mens voelt. Heb je behoefte om je omgeving tijdelijk te verlaten? Kies dan voor een afkickkliniek in het buitenland, bijvoorbeeld in Zuid-Afrika. Praat met specialisten en ervaringsdeskundigen zodat ook jij voortaan zonder verslaving kan leven.

advertentie