Afbeelding
Foto: Shutterstock

Een nieuw dakraam aanschaffen: de voordelen

Partnercontent

In veel huizen vind je er één of meerdere: een dakraam. Heb jij ook een dakraam? Dan is het belangrijk om eens in de zoveel tijd jouw dakraam te vervangen voor een nieuw exemplaar. Is het glas wazig? Dan is jouw dakraam lek, waardoor we je aanraden om het te vervangen. Naast betere isolatie en meer zonlicht zitten er meer voordelen aan de aanschaf van een nieuw dakraam.

Betere isolatie en meer zonlicht

Een verouderd dakraam heeft minder goede isolatie-eigenschappen dan een nieuw exemplaar. Vaak bestaan nieuwe dakramen uit namelijk speciaal, dubbel glas waarmee je warmte vasthoudt in de winter en de hitte buiten houdt in de zomer. Hierdoor bespaar je op je energierekening.

Zoals genoemd laat een verouderd, lekkend dakraam vocht door. Hierdoor komt niet alleen de kou het huis in, maar kan er ook minder zonlicht door het wazige raam schijnen. Kies voor een hoogwaardig raam en laat het vervangen door een erkende partij zoals Dakraam Garant. Het raam is binnen de kortste keren vervangen, zodat je snel van dit voordeel én de andere voordelen kunt genieten.

Nieuwe dakramen zijn duurzaam

Een hoogwaardig dakraam, zoals een dakraam van het merk Velux, is grondig getest. Hierdoor kan jouw nieuwe dakraam verschillende weersomstandigheden goed doorstaan. Doordat jouw nieuwe dakraam jarenlang mee gaat, hoef je hem niet vaak te vervangen. Daarnaast worden moderne dakramen vaak CO2 neutraal geproduceerd door de productcyclus met minimale impact op het milieu.

Stijging van de waarde van je huis

Een ander voordeel op de lange termijn: een kapot en lekkend raam drukt de verkoopprijs van je woning. Een dakraam vervangen is dus een goede investering die je uiteindelijk terugverdient. Het dakraam ziet er strak en modern uit, waardoor de desbetreffende ruimte ook meteen veel stijlvoller en duurder oogt.

Bedieningsgemak

Moderne dakramen zijn eenvoudig te openen. Je kunt kiezen voor een speciale stang waarmee je het dakraam opent. Trek of duw tegen deze stang en je opent eenvoudig het raam. Maar je kunt ook voor een luxe uitvoering kiezen. Er zijn namelijk ook ramen die je kunt bediening met wandbediening. Het dakraam wordt aangesloten op netstroom of op zonne-energie, waarna je het raam met één druk op de knop opent en sluit. 

advertentie