Afbeelding
Photo by Jeremy Bezanger on Unsplash

Wat gebeurt er als u de private sleutels van uw Bitcoin-portefeuille verliest?

Partnercontent

Bent u de private sleutels van uw Bitcoin-portefeuille kwijt? Zo ja, dan is dit wat u moet weten over het verlies van de private sleutels van een crypto-portefeuille.

Misschien heeft u gehoord dat private sleutels Bitcoin controleren. In het ideale geval zijn deze vergelijkbaar met fysieke sleutels voor een conventionele geldkluis of kluis. Deze creëren handtekeningen die u nodig heeft om uw Bitcoins uit te geven. Als u de privésleutel van uw Bitcoin-portefeuille kwijtraakt, bent u ook het geld in de portefeuille kwijt.

Als je de handtekeningen probeert te raden, geeft de crypto-portefeuille je een bepaald aantal pogingen voordat ze het begeeft en de inhoud voor altijd versleutelt. Daarom moet elke cryptobelegger of -trader vermijden dat hij zijn sleutels verliest of vergeet. Doet u dat wel, dan rest u niets anders dan hulpeloos toe te kijken hoe de Bitcoinprijs sterk stijgt en daalt, zonder uw digitale rijkdom te gelde te maken.

Wat is de private sleutel van een Bitcoin-portefeuille?

De private sleutel van een crypto-portefeuille is het geheime nummer dat de eigenaar gebruikt om toegang te krijgen tot zijn tokens. Mensen gebruiken dit unieke nummer in cryptografie, zoals een wachtwoord. Mensen gebruiken private sleutels om het eigendom van een blockchain-adres te bewijzen en transacties te ondertekenen.

In essentie zijn private sleutels een integraal onderdeel van Bitcoin en andere virtuele munten. De beveiliging van dit nummer helpt de gebruiker om ongeoorloofde toegang tot of diefstal van de fondsen in hun cryptoportefeuilles te voorkomen.

Hoe werken private sleutels

Mensen controleren Bitcoins via adressen en digitale sleutels, die zeggenschap over en eigendom van virtuele tokens vertegenwoordigen. Bitcoingebruikers kunnen tokens storten op het publieke adres van een portefeuille. U kunt bijvoorbeeld Bitcoins kopen op een digitaal platform zoals de Bitcoins Era met fiatgeld en ze naar het publieke adres van uw portemonnee sturen. Voor het terugnemen van tokens is echter een unieke private sleutel nodig.

De private sleutel van een crypto-portefeuille kan verschillende vormen aannemen. Gewoonlijk kan de sleutel in basis-tien notaties honderden cijfers hebben. Het doel is dus om ervoor te zorgen dat de sleutel moeilijk te kraken is met brute kracht. Private sleutels zijn echter reeksen alfabetische en numerieke tekens.

Een complex wiskundig algoritme creëert publieke sleutels uit private sleutels. Het is echter bijna onmogelijk om dit proces om te keren door van publieke sleutels private sleutels te maken. Hetzelfde algoritme ontwikkelt de ontvangende adressen met behulp van openbare sleutels. Een digitaal cryptocurrency-adres is als een postbus, terwijl de private sleutel vergelijkbaar is met de postbus zelf.

Volgens dit voorbeeld kan iedereen kleine pakjes door de brievenbusopening steken, ook brieven. Maar alleen een persoon met een unieke sleutel kan de pakjes of brieven ophalen. Daarom is het van essentieel belang deze sleutel veilig te bewaren, want als u hem verliest of als iemand hem steelt, wordt de mailbox gecompromitteerd.

Als u de sleutel van uw Bitcoin-portemonnee kwijtraakt, verliest u uw geld

Bitcoin heeft geen bedrijf dat u helpt om uw private sleutel of tokens terug te krijgen. Bovendien bewaart geen enkele entiteit de wachtwoorden van digitale portefeuilles. Volgens Satoshi Nakamoto was het voornaamste doel van Bitcoin om iedereen in staat te stellen een digitale rekening te openen, geld vast te houden en over te maken zonder dat een centrale autoriteit dit reguleerde of verhinderde.

Een computernetwerk maakt dit mogelijk, volgens software met alle regels van cryptovaluta. En deze software bevat complexe algoritmen die het aanmaken van adressen en hun private sleutels vergemakkelijken. Bovendien kent alleen de maker van de digitale portemonnee het adres en de private sleutel.

Met deze software kan het Bitcoin-netwerk ook de juistheid van het wachtwoord bevestigen voordat het transacties toestaat, zonder het wachtwoord zelf te kennen of te zien. Eenvoudig gezegd zal het Bitcoin-systeem mensen in staat stellen een crypto-portefeuille te creëren zonder zich te registreren bij een bank of een andere financiële instelling. Bovendien hoeft u geen identiteitscontrole te ondergaan wanneer u zich aanmeldt.

Conclusie

Als u de private sleutel van uw Bitcoin-portefeuille verliest, betekent dat niet dat u uw tokens niet meer terug kunt krijgen. U hebt echter maar een beperkt aantal opties. Hoewel u tutorials kunt vinden die uitleggen hoe u uw digitale munten kunt terughalen, werken ze niet allemaal. Daarom is de veiligste optie om de private sleutel van uw digitale portefeuille veilig te bewaren.

advertentie