Afbeelding
Foto: Pixabay

Haarlem in top 20 van woninginbraken

Partnercontent

Het is helaas een feit dat inbrekers in Haarlem actief blijven als het gaat om woninginbraken. Uit de gegevens van de InbraakBarometer van Interpolis blijkt dat de gemeente Haarlem in de top 20 van woninginbraken valt in Nederland. Haarlem staat hiermee op de zeventiende plaats. In de afgelopen 12 maanden zijn er in totaal 155 woninginbraken geweest en 45 pogingen tot een woninginbraak. De gemeente Amsterdam staat op nummer één gevolgd door Rotterdam en s-Gravenhage.

Haarlemse postcodes met een verhoogde kans op woninginbraak

Uit de cijfers van Interpolis blijkt ook dat er enkele opvallende postcodes in de gemeente Haarlem zijn waar de kans op een woningbraak het grootst is. In de postcodegebieden 2012 (Haarlemmerhoutkwartier) is de inbraakrisico het grootst. Maar ook in de postcodegebieden 2023 (Duinwijk), 2034 (Slachthuiswijk) en 2037 (Molenwijk.) slaan inbrekers vaker toe dan in de rest van de gemeente Haarlem. Bekijk hier alle postcodes in de gemeente Haarlem.

Voorkom een inbraak met deze simpele preventietips 

Inbrekers hebben vaak dezelfde technieken om tot een woninginbraak te komen. Met enkele simpele preventietips kunnen ongenode gasten buiten blijven. Installeer bijvoorbeeld een voordeurbeveiliger met een SKG keurmerk en zorg ervoor dat het lijkt of er iemand thuis is door een lampje te laten branden. Inbrekers hebben namelijk een hekel aan licht. Een buitenlamp met sensor is daarom ook aan te raden. Laat ook nooit een ladder buiten staan. Hiermee geef je inbreker de perfecte gelegenheid om naar een openstaande raam te klimmen.

Installeer inbraakbeveiliging voor een optimaal veilig gevoel

Steeds meer zien we inbraakbeveiliging in Haarlem geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld eens aan een video deurbel of bewakingscamera’s. Tegenwoordig heel betaalbaar en binnen een dag geïnstalleerd. Met de huidige techniek heb je via een beveiligingsapp op je telefoon altijd zicht en controle over de beveiliging van jouw woning. Benieuwd naar de mogelijkheden of gratis advies aan huis van een beveiligingsspecialist in Haarlem? Kijk dan voor alle informatie eens op Alarmsysteemdirect.nl. 

advertentie
advertentie