Afbeelding
Foto Unsplash

Zo vind je een goede APK-garage in Haarlem

Partnercontent

Heb je een auto? Dan ben je wettelijk verplicht om deze eens in de zoveel tijd te laten keuren tijdens de APK. Nadat je auto is gekeurd, kun je er weer een tijd veilig mee vooruit. Maar waar kun je jouw auto het beste laten keuren? In dit artikel geven we je enkele tips die je kunnen helpen bij het uitzoeken van de geschikte garage. Hierdoor weet je zeker dat jouw auto bij een betrouwbare garage in Haarlem wordt gekeurd. 

Begin op tijd met zoeken naar een geschikte garage

Aangezien Haarlem een grote stad is, hoef je niet ver te zoeken voordat je een APK-garage vindt. Er zijn tientallen garages waar je uit kunt kiezen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je een afspraak maakt bij een erkende en betrouwbare garage. Daarom raden we aan om op tijd te beginnen met zoeken. 

Je krijgt van het RDW zes weken voordat de APK op jouw auto vervalt een brief ter herinnering. Heb je deze brief ontvangen? Begin dan gelijk met zoeken naar de juiste garage voor de APK in Haarlem. Hierdoor ben je op tijd voordat de APK vervalt én kun je de auto nog een keer laten keuren wanneer hij wordt afgekeurd. Deze herkeuring bij de RDW heeft lange wachttijden, waardoor het verstandig is om op tijd de APK-keuring te doen. 

Let op dat de garage bij jouw auto past

Er zijn tientallen APK-garages in Haarlem en omgeving te vinden, maar niet al deze garages passen bij jouw type auto. Zorg er ten eerste voor dat de garage is erkend door het RDW. Hierna kun je kiezen uit een onafhankelijke garage of een merkdealer. Is er in Haarlem en omgeving een merkdealer die zich heeft gespecialiseerd in jouw type auto? Dan raden we aan om voor deze merkdealer te kiezen. Bij de merkdealer hebben ze namelijk veel verstand van jouw merk auto. Hierdoor hebben ze de passende onderdelen op voorraad. 

Zorg voor genoeg geld op je bankrekening

Een APK kost natuurlijk geld. De uiteindelijke kosten van de keuring kun je niet van tevoren vaststellen. Het is namelijk afhankelijk van wat er precies aan de auto gedaan moet worden. Is de APK onderdeel van een onderhoudsbeurt? Dan betaal je natuurlijk ook voor de onderhoudskosten. Ga je voor een aparte keuring? Dan kost dit meestal tussen de €20 en €60. 

Bereid je goed voor op de keuring

Heb je een geschikte garage gevonden in Haarlem en omgeving? Dan is het tijd voor de APK-keuring. We raden aan om goed voorbereid de keuring in te gaan, zodat het risico op afkeuring kleiner is én je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Ten eerste is het verstandig om de auto schoon af te leveren. Maak de auto schoon en zorg ervoor dat er geen afval in de auto rondslingert. Hierdoor maak je het werk van de desbetreffende garage veel aangenamer en gemakkelijker. 

Vervolgens kun je zelf de reservoirs met de ruitenwisservloeistof en koelvloeistof checken. Moeten deze bijgevuld worden? Doe dit dan zelf! Dit scheelt je namelijk geld en het is een kleine moeite. Verder kun je zelf de bandenspanning controleren en kijken of de deuren goed sluiten. Als laatste raden we aan om alle lampen te controleren en waar nodig te vervangen. 

advertentie
advertentie