Afbeelding
Foto Pexels

Hoe kun je je auto op straat parkeren in Haarlem?

Partnercontent

Het veilig parkeren van je auto is een van de belangrijkste dingen om te weten. Op een parkeerplaats is de ondergrond meestal vlak, met mooie richtlijnen die het makkelijk maken om veilig te parkeren. Je auto op straat parkeren is echter een heel andere wereld, dit is over het algemeen een stuk lastiger om te doen in Haarlem. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het parkeren op straat. Snel en makkelijk parkeren in Haarlem kun je op deze manier goed doen, al moet je dan dus wel je auto goed parkeren op straat. Gebruik hiervoor de onderstaande stappen! 

Stap 1

Kijk naar het gebied waar je van plan bent te parkeren. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor je auto, zodat je in en uit de ruimte kunt komen en andere voertuigen niet hindert. Let ook op de kleur van de stoeprand, aangezien verschillende kleuren van de stoeprand verschillende gebruiksbeperkingen hebben (bijv. rood = daar niet parkeren; wit = laadzone). Het is vooral belangrijk om er zeker van te zijn dat je auto past op de beschikbare ruimte, neem geen risico’s als je hierover twijfelt. 

Stap 2

Als er ruimte is voor je auto en je hoeft niet per se inparkeren, zet je auto dan aan de kant van de straat, naast de stoeprand. De rechterkant van je auto mag niet al te ver verwijderd zijn van de stoeprand. Als je vierwieler verder weg van de stoeprand staat, kan je auto een gevaar vormen voor andere bestuurders die op de straat rijden. 

Stap 3

Als je moet parallel parkeren in een ruimte die groot genoeg is voor je auto, trek dan naast de auto voor de parkeerplaats en sein naar rechts. Dit informeert tegenliggers over je intentie om te parkeren. Zet je auto in zijn achteruit terwijl je je stuur naar rechts draait. Hierdoor zal de achterkant van de auto naar de plek zwaaien. Wanneer je auto ongeveer halverwege is, draai je het stuur terug naar het midden om de voorkant van de auto naar de plek te zwaaien, terwijl je achteruit blijft rijden. Centreer het voertuig op de parkeerplaats. 

Extra stap

In Nederland zul je je auto niet vaak op een heuvel hoeven te parkeren. Daarom zul je deze stap ook niet hoeven te gebruiken als je je auto op een straat in Haarlem parkeert, maar op vakantie moet je dit mogelijk wel doen. Neem deze stap dan nog: Trek naast de stoeprand zoals je deed in stap 1, en zorg ervoor dat je dicht bij de stoeprand bent. Zodra je auto op de plek staat, zet je je voet op de rem en zet je de auto in neutraal. Draai het stuur (en de banden) naar links als je bergop gaat, of naar rechts als je bergafwaarts gaat. Haal je voet van de rem en laat de auto rollen zodat de voorbanden tegen de stoeprand rollen. Zet de auto in de parkeerstand en trek de parkeerrem omhoog. 

advertentie