Afbeelding
Foto Shutterstock

Veel mensen kiezen voor een duurzame tegelvloer

Partnercontent

Duurzame betonlook tegels zijn in trek bij Nederlandse consumenten. Niet voor niets, daar het gebruik van deze tegels verschillende voordelen biedt ten opzichte van bijvoorbeeld een houten vloer of een vloer met een stoffen vloerbedekking. Denk aan het feit, dat een stoffen vloerbedekking al snel vuil wordt. Daarbij verliest dit materiaal z’n oorspronkelijke kleur relatief snel. Het herstel hiervan is lastig, zonder professionele hulpmiddelen. Bij een houten vloer loop je het risico op kringen. De vloer zal geschuurd en opnieuw in de lak moeten worden gezet, om deze weer als nieuw te laten lijken. Het voorkomen van kringen in een houten vloer is lastig. Denk aan kinderen die hun beker drinken omstoten, mensen die met hun natte schoenen over de vloer lopen en bijvoorbeeld water wat bij het koken op de vloer valt. 

Duurzame tegelvloer in verschillende modellen aangeboden 

Bij de keuze voor een duurzame tegelvloer heb je tegenwoordig keuze uit een breed scala aan soorten vloeren. Kies bijvoorbeeld tussen keramisch parket visgraat, wat nauwelijks te onderscheiden is van echt parket. Dit type vloer past perfect bij een landelijk, of modern interieur. Wil je het interieur in huis een strakke, chique uitstraling geven? Kijk in dat geval eens naar een marmerlook vloer. In een industrieel ingerichte woning komt een betonlook vloer goed tot z’n recht. De diversiteit aan mogelijkheden maakt dat je bij de keuze voor een duurzame tegelvloer vrijwel altijd een model vloer vindt, die past bij je smaak en bestaande interieur. 

Voordelen van het gebruik van keramische tegels 

Met name de lange levensduur van keramische tegels is een reden, die maakt dat de populariteit van dit type vloer groeit. De basis van deze tegels wordt op 1.200 graden Celsius gebakken. Ze zijn nauwelijks kapot te krijgen! Om de tegel uniek te maken, wordt deze van een toplaag voorzien. Dit resulteert in de variëteit aan modellen die je tegenwoordig tegenkomt bij verkopers van keramische tegels. Een andere goede reden om keramische tegels te overwegen is de eenvoud in het schoonmaken hiervan. Neem de tegels regelmatig af met een vochtige doek of dweil, om ze lang mooi te houden. Het voorkomt krasjes in de toplaag van de vloer. 

 Keramische tegels met moderne vloerverwarming 

Wanneer je keramische tegels in huis laat leggen, kan het interessant zijn deze te combineren met vloerverwarming. Steeds meer huishoudens overwegen het gebruik van vloerverwarming, daar het ruimtes op een hele duurzame wijze verwarmt. De warmte wordt geleidelijk door de ruimte verspreid, wat vaak voor een lager energieverbruik zorgt. De combinatie van deze moderne vorm van verwarmen met de duurzame keramische tegels is een hele interessante voor veel gezinnen. Keramische tegels laten de warmte die de vloerverwarming afgeeft relatief makkelijk door. 

advertentie