Afbeelding
Shutterstock

Dit is de ideale periode om een nieuwe baan te zoeken

Partnercontent

Wanneer je uitgekeken bent op je huidige functie, loont het om in deze periode op zoek te gaan naar wat anders. Datzelfde geldt voor mensen die zoeken naar een baan dichter in de buurt van hun woning; handig wanneer er bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding op de planning staat of wanneer je mantelzorger verwacht te worden de komende jaren. Kijk bijvoorbeeld eens naar een vacature werkvoorbereider in Utrecht. Deze vacature wordt in de regio Utrecht bij een groot aantal bedrijven aangeboden, welke werkzaam zijn binnen diverse branches. Het maakt dat je vrijwel zeker een vacature vindt, die past bij je profiel en je persoonlijke voorkeuren. Wil je voor een commerciële partij werken, of geef je de voorkeur aan een non-profit organisatie? 

Vergelijkbare vacatures in andere regio’s 

Niet alleen in de regio Utrecht is het aanbod aan vacatures momenteel groot. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een vacature werkvoorbereider in Amsterdam; ook hier heb je voldoende keuze. In deze rol vorm je de spin in het web tussen werkvoorbereiding, calculatie en de uitvoering. Het is een hele diverse rol, welke niet snel zal vervelen. Het is belangrijk dat je planmatig te werk gaat, zodat andere processen niet vertraagd worden. Je hebt een grote verantwoordelijkheid! Niet alleen dien je rekening te houden met de beschikbare tijd, ook technische specificaties en bijvoorbeeld budgetten spelen hierin mee. Als werkvoorbereider vind je het leuk om zaken tot op de bodem uit te zoeken, om op basis daarvan tot een passende planning te kunnen komen. 

Veel vraag naar werkzoekenden momenteel 

Het aantal beschikbare vacatures in Nederland ligt momenteel hoger dan het aantal werkzoekenden. Dit betekent dat een werkzoekende in de basis keuze heeft uit verschillende nieuwe werkgevers en functies. Daar waar een werkgever blij zal zijn een geschikte kandidaat te hebben gevonden. Doordat de vraag naar werkzoekenden momenteel zo groot is, hebben zij een relatief sterke onderhandelingspositie als het aankomt op de arbeidsvoorwaarden. Probeer bijvoorbeeld direct een vast contract af te dwingen en zet eens in op een wat hoger salaris. Ook een auto van de zaak wil je natuurlijk niet missen bij je nieuwe baan.

Tekenbonus heel normaal geworden de afgelopen jaren

Ken je mensen die werken bij een organisatie waar jij zelf ook zou willen werken? Mogelijk kunnen ze je aandragen als een geschikte kandidaat voor een openstaande vacature. Dit biedt jullie allebei voordelen. Tegenwoordig is een tekenbonus heel normaal, waarbij een werknemer een vast bedrag krijgt uitgekeerd als deze een nieuwe collega aandraagt. Andersom profiteer jij van het feit, dat de medewerker alvast een goed praatje voor je kan doen. Het vergroot de kans dat je wordt aangenomen, ook wanneer je profiel wellicht niet volledig aansluit op de omschrijving in de vacature. 

advertentie
advertentie