Afbeelding
Foto door ANTONI SHKRABA

Geld lenen voor auto? Neem een persoonlijke lening

Partnercontent

Sta je auto opeens aan de kant van de weg. De auto weigert dienst en een snelle blik van een expert leert dat er weinig meer aan te doen is. En dat terwijl je de auto bitter hard nodig hebt om op jouw werk te komen. Een blik op je bankrekening stemt je triest. Er is eigenlijk geen geld voor een andere auto. In dat geval kun je geld lenen voor een auto. Dit kan op verschillende manieren. Geld lenen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, mits je maar verstandig geld leent.

Veel mensen besluiten te kiezen voor een persoonlijke lening

Mensen die een andere auto nodig hebben maar van wie het eigen geld even niet voldoende is om een auto te kopen, zoeken hun heil vaak in het afsluiten van een persoonlijk lening. Een persoonlijke lening is een zeer overzichtelijke lening. Dit omdat je steeds precies weet waar je aan toe bent. Kies je voor geld lenen voor een auto in de vorm van een persoonlijke lening, dan weet je precies waar je aan begint. Je bepaalt een leenbedrag en vervolgens spreek je af hoeveel per maand je af gaat lossen. Dat bedrag zal gedurende de looptijd niet veranderen. Je betaalt dus elke maand hetzelfde bedrag. Het rentepercentage zal niet veranderen en bij de start van de lening weet je al wanneer je voor het laatst af zult gaan lossen. Zeker als je niet voor financiële verrassingen wilt komen te staan, is een persoonlijke lening het aanbevelen meer dan waard.

De voordelen van het afsluiten van een doorlopend krediet

Er is meer dan een persoonlijke lening. Zo kun je ook kiezen voor een doorlopend krediet. Deze lening is in geen enkel opzicht te vergelijken met een persoonlijke lening. Kies je voor een doorlopend krediet, dan spreek je met een geldverstrekker een maximaal op te nemen bedrag af. Dit bedrag hoef je dus niet in het geheel op te nemen. Dat is helemaal aan jezelf. Deze lening is handig als je denkt dat je met flexibele kosten te maken krijgt, bijvoorbeeld als je gaat verbouwen.

Ken de lengte van jouw financiële polsstok

Je betaalt bij een doorlopend krediet alleen rente over het bedrag dat daadwerkelijk opgenomen is. Wat verder bijzonder is, is dat je geld dat je elke maand aflost, opnieuw op kunt nemen. Dat maakt het wel lastig om een einddatum voor een doorlopend krediet vast te stellen. Ook de rente die je betaalt kan gedurende de looptijd sterk veranderen. 

Let wel op. Als je geld wilt gaan lenen, wees dan wel altijd eerlijk naar jezelf. Leen nooit teveel. Er moet immers wel elke maand opnieuw afgelost worden. Ken dus de lengte van jouw financiële polsstok voor je een aanvraag voor een lening voor een auto doet. Verder moet je nog weten dat elke aanvraag eerst getoetst wordt bij het BKR. Ben jij iemand die altijd keurig op tijd de rekening betaalt, dan zal geld lenen geen enkel probleem zijn. 

advertentie
advertentie