Afbeelding
Foto via Francecomfort

De Dordogne: ultieme vakantiebestemming voor fijnproevers

Partnercontent

Beraam jij je op het moment op plannen voor een veelzijdige vakantie waarbij je volop leuke activiteiten onderneemt én culinair kunt genieten? Dan is la douce France voor jou ongetwijfeld het ultieme vakantieland! Wat een vakantie naar dit zonnige land extra aantrekkelijk maakt, is dat iedere streek wordt gekenmerkt door een authentieke eetcultuur met regionale delicatessen. Wil jij in je aankomende vakantie subliem genieten van een rijke gastronomie, met de zon in je gezicht en een adembenemend mooie omgeving als decor? Dan is dit artikel je op het lijf geschreven, want we inspireren je graag met mooie wijnen en onweerstaanbaar lekkere delicatessen waarvan je tijdens een Bourgondische vakantie in de veelzijdige streek de Dordogne naar hartenlust kunt genieten. 

Wat daarbij natuurlijk ook niet mag ontbreken, is een luxe vakantiehuis op een weids vakantiepark in Frankrijk. Daar kom je na een dynamische dag helemaal op krachten en zet je het culinaire genieten in alle rust nog even voort. 

Delicatessen die naar meer smaken

Ben jij gek op Franse kaas en koop je die bij voorkeur in het land van herkomst? Ook daarom is het absoluut de moeite waard om af te reizen naar de Dordogne. Je vindt hier onder andere de fameuze Rocamadour-geitenkaas. Al sinds de vijftiende eeuw wordt dit verfijnde, smeuïge rauwmelkse geitenkaasje dat ook bekend staat als cabécou, gemaakt op de hoogvlaktes van de Causses du Quercy. De kaas ontleent de naam aan de woorden cabre en cou die letterlijk klein geitje (petite chèvre) betekenen. Wanneer je de cabécou uit Rocamadour op je tong laat smelten, komt daarbij een romig en subtiel nootachtig aroma vrij. Of je de Rocamadour nu eet op een knapperig stukje Croustilot-brood of in een salade met walnoten en honing, deze geitenkaas smaakt absoluut naar meer! Als je de smaaksensatie compleet wilt maken kun je er een goed glas wijn bij inschenken, zoals een Glanes en een Amadour die geproduceerd worden in de wijnhuizen die zijn gevestigd in de Dordognevallei. 

Waar feest voor fijnproevers

Naast kazen geven noten, foie gras, aardbeien en zwarte truffels ieder zorgvuldig bereid gerecht uit de Franse keuken een overheerlijke finishing touch. Deze heerlijk zoete vruchten, schatten uit de natuur en ambachtelijke boerenproducten zijn in de Dordogne allemaal te vinden. Ze zijn een waar feest voor alle fijnproevers en het levende bewijs van de culinaire rijkdom van de streek. Natuurlijk zijn deze streekproducten niet alleen tongstrelend lekker, maar ook een lust voor het oog. Dat geldt bijvoorbeeld voor de walnoten die in de mooie oude boomgaarden met walnotenbomen in de Dordognevallei groeien. Al honderden jaren worden in het groene heuvelachtige landschap langs de oevers van de rivier de Dordogne bomen geplant waaraan de wereldberoemde Noix du Périgord groeit. Deze walnoten worden verwerkt tot meel, olie, wijn, likeur en zoete en hartige taarten. De oogst van de Noix du Périgord wordt elk jaar feestelijk gevierd op sfeervolle walnootfestivals die het bezoeken absoluut waard zijn. 

Onbeperkt genieten vanuit je vakantievilla 

Om je te kunnen laven aan al het lekkers uit de veelzijdige streek, mag ook een riante vakantievilla op een mooi vakantiepark natuurlijk niet ontbreken. Omdat het gebied verschillende mooie vakantieparken herbergt, zit je ook op dit gebied goed in dit departement van Frankrijk. Een luxe vakantiehuis in de Dordogne van de gerenommeerde keten FranceComfort biedt je de ultieme combinatie tussen rust en reuring. En vanuit de riante keuken in je schitterende vakantievilla kun je het culinaire genieten nog eens onbeperkt voortzetten.

advertentie
advertentie