Afbeelding
Photo by Marc Kleen on Unsplash

Een gezellige speelavond met je vrienden om het vuur

Partnercontent

Met de warme zomerdagen zijn we vaker en langer buiten in de avonden. Het afgekoelde weer en de schemerende zon maken de ideale achtergrond voor een gezellige avond. Wat kan je op zo een avond doen met je vrienden? Zeker genoeg! In dit artikel bespreken we hoe je een gezellige speelavond met je vrienden bij het vuur kan hebben.

Stap 1: installeer een vuurkorf

Een zomeravond is niet compleet zonder vuurkorf. Een vuurkorf kun je simpel bestellen of kopen in de winkel. Je vuurkorf installeer je in de tuin door deze neer te zetten. Vergeet echter niet naast het vuurkorf ook hout te kopen. Zonder hout kan je namelijk geen vuur maken en is je vuurkorf nihil. Bij het vuurkorf kun je barbecueën en marshmallows roosteren. Eten is een van de meest ideale manieren om met je vrienden te genieten van de heerlijke zomeravonden.

Stap 2: zitplekken

Heb je geen zitplekken? Zorg er dan voor dat je zitplekken creëert! Dit kan op verschillende manieren. Je kan op de grond een picknick houden in je tuin of een picknicktafel aanschaffen. Naast een picknicktafel kan je natuurlijk ook kiezen voor een tuintafel set met tuinstoelen of een loungeset. Let wel op dat het eigenlijk het leukste is als je zitplekken om je vuurkorf zitten als je ervoor kiest een vuurkorf te nemen. Zo kan je gezamenlijk van het vuur genieten.

Stap 3: Niet alleen eten maar ook drinken

Vergeet niet naast het eten voor op het vuurkorf ook drinken aan te schaffen. Vraag aan je vrienden wat ze graag willen. Het kan namelijk zomaar voorkomen dat iemand ergens allergisch voor is (lactose intolerantie) of iemand drinkt geen alcoholische dranken. Het is wel zo lief om hier rekening mee te houden!

Stap 4: Spelletjes!

Vergeet voor de zomerse avond geen spelletjes mee naar buiten te nemen. Dit kunnen verschillende soorten spelletjes zijn. Naast bordspellen, zoals monopoly of levensweg kan je ook vraagspellen spelen, zoals doen, durven of waarheid en hints. Een ander leuk spel voor bij je zomerse avond zijn trivia spelletjes, zoals thirty seconds. Let wel op dat het fijner is om bordspellen aan tafel te spelen. Vraagspellen die alleen communicatie nodig hebben zijn idealiter beter om te spelen rondom een vuurkorf.

  Je zomeravond is niet compleet zonder spelletjes, niet alleen heb je met je vuurkorf, je strategische zitplekken en het eten en drinken de ideale omstandigheden gecreëerd. Met de spelletjes is de avond compleet, omdat niemand zich zal vervelen!

advertentie
advertentie