Afbeelding
Photo by CHUTTERSNAP on Unsplash

Hoe bepaal je de perfecte domeinnaam voor jouw website?

Partnercontent

Het bedenken van die ene perfecte domeinnaam. Een ontzettend tijdrovend klusje. Alle domeinnamen die je wel iets lijken zijn allemaal al in gebruik en geregistreerd, waardoor je de hele tijd maar achter het net blijft vissen. Het is ontzettend frustrerend, en dat weten we. Daarom gingen we voor jou op onderzoek uit. Want hoe bepaal je nou nog een goede domeinnaam als je bij elke naam die bij jouw bedrijfsactiviteiten past tegen een muur aanloopt? 

Denk er bij het bedenken van je bedrijfsnaam over na

We begrijpen dat je misschien helemaal nog niet bezig bent met het bedenken van een website als je net je bedrijf aan het opzetten bent. Maar toch is dit wel aan te raden. Je wilt natuurlijk dat je online gewoon vindbaar bent onder je bedrijfsnaam. Maar helaas is dit lang niet altijd mogelijk. Daarom is het aan te raden om alvast wat onderzoek te doen naar bedrijfsnaam. De meeste, niet geregistreerde, websites kun je al kopen vanaf €1,00. Je kunt er dus ook voor kiezen om alvast een domeinnaam te kopen als je nog niet helemaal zeker bent van de juiste.

Doe onderzoek naar je concurrentie

Daarnaast is het ook zeker aan te raden om onderzoek te doen naar je concurrentie. Door dit onderzoek te doen kun je kijken waar ze voor hebben gekozen. Zijn ze bijvoorbeeld voor .nl gegaan? Of is .com of .eu ook prima gangbaar in jouw branche? Er zijn verschillende extensies verkrijgbaar waardoor je ook zeker voor jouw bedrijf wel een passende domeinnaam kunt vinden

Ga zitten met de mensen om je heen

Het is belangrijk om de mensen om je heen te betrekken in de domeinnaam van je website. Collega’s, familie en vrienden. Iedereen heeft namelijk z’n eigen kijk op de ideale domeinnaam. Door in overleg met anderen aan de slag te gaan met het bedenken van je domeinnaam kun je namelijk tot belangrijke inzichten komen. En dat geldt niet alleen voor de domeinnaam. Wat dacht je bijvoorbeeld van de manier waarop men een website gebruikt? Op welk apparaat gaat de potentiële bezoeker van jouw website bij je terecht komen. Het zijn dingen waar je het met de mensen in je omgeving goed over kunt hebben om de juiste keuzes te maken.

Maak gebruik van een domeinnaamgenerator

Hulp nodig bij het vinden van goede ideeën voor de domeinnamen? Door gebruik te maken van een domeinnaamgenerator kun je nog meer goede mogelijkheden door de computer laten genereren. Deze generator houdt rekening met trends en meer om jou zo goed mogelijk op weg te helpen. Daarnaast kun je hier ook gelijk je domeinnaam registreren. Ideaal toch?

Kopen en bouwen!

Heb je je ideale domeinnaam gevonden? Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan! Koop je domeinnaam gemakkelijk bij één van de verschillende aanbieders in Nederland en ga aan de slag met het bouwen van jouw ideale website. Er zijn verschillende content management systemen, waaronder Wordpress, beschikbaar om het bouwen van een website zo gemakkelijk mogelijk te maken.

advertentie
advertentie