Afbeelding
Afbeelding van donterase via Pixabay

Wat moet je weten bij het starten als zzp’er?

Partnercontent

Je kunt op veel verschillende manieren aan de slag wanneer je woont in Haarlem. Hierbij kun je bijvoorbeeld de keuze maken om ergens in Haarlem in loondienst te gaan, maar kun je er ook voor kiezen om zelf te gaan werken als zzp’er. Hierbij is het wel belangrijk om de nodige dingen te weten. Maar wat moet je allemaal weten wanneer je start als zzp’er? Hieronder lees je meer over het starten als zzp’er in Haarlem!

Jezelf inschrijven

Wanneer je aan de slag wilt gaan als zzp’er is het van belang dat je jezelf inschrijft. Dit kun je doen bij de kamer van koophandel. Hierbij moet je aan kunnen geven wat je plannen zijn en moet je daarnaast een vestiging hebben. Bedenk je dus goed wat het doeleinde van je functie is en wat je precies wilt gaan doen. Dit maakt de afspraak bij de kamer van koophandel een stuk makkelijker, waardoor je al snel aan de slag kunt als zzp’er.

Denk aan

Houd het overzicht

Als je start als zzp’er kan het nodige op je af komen. In het begin is het dus ook allemaal even wennen en leren kennen. Belangrijk is hier een goed overzicht in te houden en dus ook de nodige kosten en uitgaven bij te houden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je de nodige ritten moet maken voor bepaalde afspraken. Hiervoor kun je de zakelijke tankpas voor zzp gebruiken. Geen gedoe met tankbonnetjes, waardoor je ook veel eenvoudiger je btw kan terugvragen.

Je hebt veel voordelen

Wanneer je van start wilt gaan als zzp’er is het ook wel zo fijn om te weten dat je kunt genieten van veel voordelen. Zo heb je als zzp’er erg veel vrijheid. Je kunt er namelijk zelf voor kiezen wanneer, waar en hoe lang je aan de slag gaat. Wel moet je voldoen aan de bepaalde eisen, waarvoor je bijvoorbeeld een specifieke zzp opdracht uitvoert, maar heb je nog steeds binnen deze eisen je eigen vrijheid. Zeker erg fijn wanneer je veel te doen hebt en graag de touwtjes in handen wilt hebben. Ook kun je hierin zelf het tarief bepalen en heb je erg veel afwisseling. Dit zijn zeker voordelen waar veel mensen graag gebruik van willen maken en dus zeker fijn dat je dit hebt als zzp’er.

Denk over de nadelen na

Hierboven heb je wat kunnen lezen over de voordelen, maar wees je ook bewust van de nadelen. Het werken als zzp’er kan namelijk ook wat onzekerheid met zich meebrengen. Wanneer je in loondienst bent, ben je verzekerd van een baan en een bepaald aantal uren. Hierdoor hoef je niet bang te zijn om zomaar geen inkomen meer te hebben. Als zzp’er is dit wel wat anders. Wees je dus bewust hiervan en denk over de mogelijke andere nadelen na. Hierdoor kun je goed overwegen de start toch te maken als zzp’er.

advertentie
advertentie