Afbeelding
Shutterstock

Dit zijn de populairste rugtassen onder scholieren

Partnercontent

Of je kind nu naar de basisschool, de middelbare school of bijvoorbeeld een universiteit gaat dit schooljaar: een degelijke rugzak is onmisbaar. Een tas moet niet alleen voldoende ruimte bieden om alle spullen, denk aan boeken en een laptop, mee te kunnen nemen. Ook wil je er zeker van zijn dat de tas stevig genoeg is. Een derde factor om rekening mee te houden is de wijze waarop de tas op de rug van je kind valt. Biedt de tas voldoende ondersteuning? Zijn de banden die over de schouder van je kind vallen dik genoeg om lichamelijke klachten te voorkomen? Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte schooltas, heb je de keuze uit talloze modellen. Populair zijn onder meer de tassen van het merk Fjallraven. Dit merk biedt overigens niet alleen schooltassen aan, maar ook tassen voor outdoor activiteiten.

Naast Fjallraven ook Eastpak geliefd onder scholieren 

Niet alleen de tassen van Fjallraven doen het goed onder scholieren. Ook de tassen van Eastpak zal je geregeld tegenkomen op een middelbare school, roc, hbo of universiteit. Tassen van Eastpak worden in tal van verschillende kleuren aangeboden. Zo vind je zoon of dochter altijd een model, die past bij diens persoonlijke smaak. Wie op zoek gaat naar een geschikte rugzak doet er verstandig aan eens te kijken bij een webshop als Travelbags. Je vindt hier een breed scala aan merken en modellen, wat het makkelijker maakt om deze naast elkaar te zetten. Welke tas biedt de meeste ruimte? Bij welke tas is het geboden comfort het grootst? Naast Fjallraven en Eastpak zijn ook de tassen van Dakine en Kipling populair. Het zijn stevige tassen die veel comfort bieden.

Aandachtspunten bij het kiezen van een schooltas 

Reeds werden een aantal aandachtspunten genoemd, die men in ogenschouw dient te nemen bij het vergelijken van schooltassen. Er is echter meer! Denk ook aan het aantal losse vakken in de tas. Het is prettig wanneer een schooltas een los vakje heeft voor een telefoon. Evenals dat een klein haakje prettig kan zijn voor de sleutelbos. Je kind zal deze hiermee minder snel verliezen. Een ander punt om rekening mee te houden: de weersbestendigheid van de tas. Is het mogelijk om een regenhoes over de schooltas heen te trekken in het najaar en de winter? Je wilt voorkomen dat een laptop, de dure boeken of bijvoorbeeld schoolschriften ernstig beschadigd raken door het vocht wat in de tas stroomt tijdens een regenbui.

Tal van andere schoolartikelen kopen voor je kind

Vaak stoppen de voorbereidingen op het nieuwe schooljaar niet bij de aanschaf van een schooltas. Er moet nog meer gekocht worden. Denk aan het kaftpapier, wat stevig genoeg moet zijn om te voorkomen dat je dit al snel moet vervangen. Ook een rekenmachine, een set met kleurpotloden en bijvoorbeeld een geodriehoek mogen niet ontbreken.

advertentie
advertentie