Afbeelding
Afbeelding van Georg Adler via Pixabay

Een borrel na de maaltijd

Partnercontent

Wanneer je na een dagje Haarlem ergens bent neergeploft om heerlijk wat te eten bij een van de leuke horeca tentjes is het weer tijd om naar huis te gaan. Een hele dag vol met plezier samen met mensen om je heen waar je mee hebt kunnen lachen. Om de avond af te sluiten is het vaak nog even gezellig om een borreltje te doen. Veel mensen vinden jagermeister erg lekker om als aperitief te drinken maar het is ook erg bevorderlijk om het erna te drinken. De drank wordt vaak geconsumeerd om de spijsvertering op gang te krijgen wanneer je een hele maaltijd hebt gehad. Niet alleen daarom, maar het is ook gewoon erg lekker kruidig. Vooral in de winter na een enorm koude dag is het lekker om je lichaam op te warmen met een kruidige borrel samen met wat nootjes of een kaasplankje voor een vuurtje.

Neem het mee op pad

Niet alleen zijn zulke drankjes lekker om te drinken wanneer je thuis zit maar bijvoorbeeld ook als je een dagje het bos ingaat of op de camping bent is het erg gezellig om rustig een borrel te doen na een dag relaxen of een intensieve wandeling. Wanneer je dan aan de tienduizend stappen zit en je eindelijk gaat zitten om van na te genieten is een drankje hierbij niet verkeerd. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een verfrissend biertje of een rode wijn, maar een tennessee whiskey is ook erg smakelijk. Al helemaal wat later op de avond wanneer het donker aan het worden is, geeft zo’n drankje een echte sfeer wanneer je buiten zit of vanaf binnen naar buiten kijkt. Niet alleen alcohol maar ook thee of koffie is ook een goede keuze om te drinken wanneer je geen zin hebt in alcohol. 

Gehydrateerd blijven ten alle tijden

Nederlanders zijn echte koffiedrinkers. In vergelijking met de Italianen die snel een espresso wegdrinken aan de bar nemen wij als Hollanders er echt de tijd voor. We nodigen mensen uit op de koffie en maken er een hele middag van. We worden wakker met koffie, drinken het als vieruurtje en zelfs na de avondmaaltijd drinken we er nog een. Zo zit je al snel op een aantal koppen per dag. Maar is dit nou echt goed voor je? Te veel cafeïne in je lichaam is niet goed. Het is ook belangrijk om genoeg water te drinken zodat je gehydrateerd blijft.

‘s Avonds een kop koffie

Voor het slapen gaan een espresso drinken is natuurlijk echt heel erg lekker, maar het kan je slaapritme niet ten goede doen. De cafeïne in je lichaam zorgt ervoor dat je minder goed in slaap valt en dat je onregelmatiger slaapt. Oftewel, de kans op meerdere keren wakker worden ‘s nachts is groter. Maar er zit ook cafeïne in thee, dus of dit nou goed voor je is is maar net de vraag. Het beste is om gewoon een glas water te drinken en weinig suikers binnen te krijgen door bijvoorbeeld een koolzuurhoudende frisdrank. Ook door de suikers en koolzuur raakt je maag van streek, en dit wil je voorkomen voordat je gaat slapen.

advertentie
advertentie