Afbeelding
Foto door Engin Akyurt

Verliefd, verloofd en andere mijlpalen: Waarom ringen het ideale kado zijn

Partnercontent

Als het op geschenken en cadeaus aankomt, worden de meest belangrijke vaak gegeven tijdens mijlpalen in je leven. Voorbeelden hiervan zijn het slagen voor een opleiding, een verloving of bruiloft, een verjaardag of een geboorte. Van alle mogelijke cadeaus die je hier kan geven, worden vaak bij de meest belangrijke mijlpalen ringen als cadeau gegeven. Ook zijn ringen vaak een erfstuk, wat nog eens bijdraagt aan het symbolische belang dat we aan dit sieraad hechten. Waarom ringen het ideale cadeau zijn, lees je daarom hier!

Ringen zijn een persoonlijk kado

In tegenstelling tot andere geschenken, kunnen ringen gepersonaliseerd worden. Zo kun je het ontwerp, materiaal en de edelstenen die worden gebruikt zelf kiezen. Als je een ring bij een geboorte of een belangrijke verjaardag wilt schenken, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de geboortestenen in het ontwerp te laten verwerken. Daarnaast kun je ringen ook aan de binnenkant laten graveren met een persoonlijke boodschap.

Ringen zijn tijdloos

Daarnaast worden ringen al eeuwenlang gedragen, en ze zullen ongetwijfeld nog eeuwenlang populair blijven. Vooral ringen gemaakt van kwalitatief goed materiaal zoals goud kunnen daarnaast generaties lang mee gaan. Als je ringen als geschenk geeft, geef je dus niet zomaar iets. Dit is dan ook de reden dat ringen vaak alleen bij belangrijke mijlpalen worden gegeven.

Ringen hebben een grote sentimentele waarde

Ringen hebben ook veel sentimentele waarde, omdat het vaak familiestukken zijn. Dit betekent dat ringen herinneringen en momenten uit je leven met zich meedragen die je altijd zult koesteren. Wat kan er specialer zijn dan dat? Daarbij worden ringen aan je hand gedragen, wat ervoor zorgt dat je herinnerd wordt aan een speciaal persoon of een mijlpaal in je leven, elke keer als je naar je hand kijkt.

Ringen tonen betrokkenheid

Ringen worden daarnaast niet voor niks gezien als een symbool van liefde en toewijding. Dit komt voornamelijk door trouwringen en verlovingsringen, die overigens in het oude Rome al populair waren. Ringen laten op deze manier dus een verbintenis tussen twee personen zien. Dit hoeft echter niet alleen tussen partners te zijn, maar dat geldt ook voor familieleden of vrienden die je al jaren kent.

Ringen voor geluk en voorspoed

Een ring heeft in veel culturen daarnaast ook een grote symbolische waarde door de vorm. Een cirkel die perfect afgesloten is, staat namelijk symbool voor eeuwigdurend geluk en voorspoed. Je kunt ringen dus ook als een wens voor de toekomst aan een persoon schenken, nadat hij of zij bijvoorbeeld een lastige periode achter de rug heeft gehad.

Ringen kopen

Vaak worden bepaalde soorten ringen bij bepaalde gebeurtenissen geschonken. Zo kunnen ringen worden geschonken als baargoud. Een eternity ring, een ring met diamanten om de hele ring heen, wordt vaak geschonken tijdens een huwelijksverjaardag. Kortom, naast dat ringen mooi zijn, zijn ze ook blijk van een diepe en persoonlijke band en hebben ze veel emotionele waarde!

advertentie
advertentie