Afbeelding
Foto Staedtler.com

De mooiste kunstwerken van klei op een rij

Partnercontent

Met klei zijn de mogelijkheden eindeloos. En dat is nog een understatement. Dit maakt kleien dan ook voor iedereen leuk. Geen ervaring? Geen probleem! Met klei kan je zelf het tempo en niveau bepalen. Inmiddels zijn er zulke mooie kunstwerken te vinden die van klei gemaakt worden, dat we deze jou niet willen onthouden. We zetten de mooisten hier op een rij.

1. Omslag van een schrift

Dit kunstwerk is niet alleen mooi, maar ook nog eens heel praktisch te gebruiken. De maker is hier ruim 90 uur mee bezig geweest, maar het resultaat is dan ook om steil van achterover te slaan. Hoe langer je naar de omslag kijkt, hoe meer je ziet. Via de link kan je in de video ook de rug en achterzijde van het notitieboekje zien.

2. Mini borrelplank

Hoe leuk is het om van dingen in je omgeving een mini versie te maken. Het oog voor detail is duidelijk terug te zien in de gedetailleerde snacks op de borrelplank. Er is zoveel te zien en het is allemaal herkenbaar. Van verschillende soorten kaas, tot druiven, crackers, verschillende soorten vlees en zelfs kleine pompoenen. Op deze schaal zal het een uitdaging geweest zijn om alles zo gedetailleerd te maken. Maar het is goed te zien dat hier ervaren handen aan het werk zijn geweest.

3. Toetsenbord pimpen met vetplantjes

Dit is nog eens een creatief idee. Van klei zijn er mini vetplantjes gemaakt en deze zijn vastgemaakt op de toetsen van een toetsenbord. En dit dat in alle kleuren van de regenboog. Hier wordt je accuut vrolijk van. Of het echt praktisch is op een toetsenbord, is de vraag. Al is dit voor iemand die blind typt waarschijnlijk geen probleem. Creatief is het in elk geval wel!

4. Een kunstwerk in plaats van een foto

Wat is er mooier dan een 2D foto van een dierbare? Precies, een realistisch klei-kunstwerk van een dierbare. Aan de hand van foto’s een 3D kunstwerk maken die sprekend op een persoon lijkt. Dat is nog eens een kunst. En het resultaat mag er wezen. Dit is nog eens wat anders dan een foto in de vensterbank. Een prachtig aandenken die ook niet zal vervagen en echt de persoon laat zien hoe ze is.

5. Broche met mandarijnen

De meest zomerse broche die je kan bedenken. De kleuren spatten er vanaf en stel je voor hoe mooi de verschillende onderdelen zullen bewegen als je hem draagt. Het voordeel van een broche is dat je hem altijd ergens op kan spelden. Van een shirt tot een rugzak. Op die manier kan je hem altijd bij je dragen. Dit is natuurlijk uit te voeren met oneindig veel verschillende thema’s. 

Van inspiratie naar uitvoer

Ook zo veel nieuw ideeën gekregen? En zijn je handen ook gaan jeuken om eens met klei aan de slag te gaan? Met al deze inspiratie foto’s en video’s, is het een stuk makkelijker om zelf ook zo’n kunstwerk te maken. Kijk voor meer inspiratie en voor alle benodigdheden eens bij kleien.com. Daar vind je alles om zelf ook aan de slag te kunnen.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie