Afbeelding

Geld lenen te mooi om waar te zijn?

Partnercontent

Je ziet het steeds vaker voorbij komen. Zeker nu steeds meer huishoudens maandelijks minder geld overhouden om te sparen. Leningen om bijvoorbeeld een auto te kopen of zonnepanelen aan te schaffen. Het is immers niet meer vanzelfsprekend dat dit soort luxe goederen zomaar kunnen worden betaald. Het lijkt allemaal makkelijk geregeld zo’n lening. Toch blijft de vraag; is geld lenen te mooi om waar te zijn?

Heb je het écht nodig?

Ten eerste is geld lenen een serieuze zaak en is dit nooit zonder risico. Je moet immers rente betalen en je gaat een verantwoordelijkheid aan. Bedenk daarbij altijd of je een product écht nodig hebt en of je de financiële verantwoordelijkheden die bij een lening komen kijken kunt waarmaken. In sommige situaties heb je een lening écht nodig. Bijvoorbeeld wanneer de auto ermee stopt en je niet genoeg spaargeld hebt om direct een andere aan te schaffen. In zo’n situatie kan een (persoonlijke) lening een uitkomst zijn. Je leent dan een bepaald bedrag van een kredietverstrekker tegen een bepaalde rente. Dit is een percentage dat je bovenop het geleende bedrag terugbetaalt.

Voorbereiding vermindert risico

Wanneer je geld leent voor een product met bepaalde houdbaarheid zoals een auto is het verstandig om te kiezen voor een persoonlijke lening. Dit is een lening waarbij vooraf de voorwaarden vaststaan en duidelijk worden gecommuniceerd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je boetevrij extra aflossen. Dit is voordelig omdat je met een persoonlijke lening je goed kunt voorbereiden. Dat wil zeggen dat je goed kunt inschatten hoe lang het product waarvoor je de lening aangaat meegaat. Stel dat een auto gemiddeld 10 jaar meegaat, zorg je dat je de lening ook voor die periode geldt. Zo kun je goed vooraf berekenen wat voor kosten de lening met zich meebrengt en de periode van betaling daarop afstemmen. Zo voorkom je dat je nog jaren afbetaalt voor een product dat je allang niet meer in bezit hebt.

Voorkom onnodige kosten

Soms is geld lenen zeker te mooi om waar te zijn. Er zijn partijen die zich voordoen als kredietverstrekkers, maar dit uiteindelijk niet zijn. Of partijen die onnodige kosten in rekening brengen. Zorg daarom altijd dat je goed onderzoek doet voordat je met een partij in zee gaat. Betaal bijvoorbeeld nooit vooraf voor een lening. Dit is wettelijk niet toegestaan en geeft vaak aan dat je te maken hebt met een oplichter. Daarnaast is het altijd slim om leningen te vergelijken en goed advies in te winnen. Doe dit altijd bij een onafhankelijke betrouwbare partij zoals Frisia Financieringen. Dit zijn partijen die bemiddelen voor de erkende kredietverstrekkers. Zo weet je zeker dat je geen zaken doet met oplichters en krijg je het juiste advies zonder onnodige kosten. Daarnaast kun je eenvoudig online een persoonlijke lening aanvragen. Zonder gedoe en met een duidelijke, transparante werkwijze.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie