Afbeelding
Foto door Karolina Grabowska via Pexels

November: de kortingsmaand

Partnercontent

De inflatiecijfers zijn schrikbarend. We voelen het allemaal in onze portemonnee. Even tanken, een stuk duurder. Boodschappen doen, een stuk duurder. De energierekening, een stuk hoger. In oktober was de inflatie 16,8% volgens het CBS. Oftewel, de consumentenproducten zijn in één jaar tijd 16,8% duurder geworden. Maar gelukkig is het november. Een maand waarin er flink wat korting te scoren is, op heel veel producten en diensten.

 Nederland maakt zich namelijk op voor diverse kortingsdagen, en Haarlem ook. Het begint met Singles Day, een kortingsdag uit China die nu ook wat voet aan de grond krijgt in Nederland. Deze dag is al op 11 november. 

Black Friday

Direct na Singles Day maken we ons op voor Black Friday. Een dag die is overgewaaid uit Amerika en ieder jaar grootser wordt in Nederland. Bijna iedere webshop of winkel doet mee. Sommige beginnen al heel vroeg, anderen houden de aanbiedingen exclusief alleen op de dag zelf van Black Friday, dat dit jaar op 25 november valt. Er zijn op veel plekken extra koopavonden, winkels blijven langer open om iedereen een kans te geven om te shoppen in de winkelstraat en die koopjes te scoren. Sla je in deze periode goed je slag, dan kun je flink besparen op inkopen voor Sinterklaas, Kerst en de feestdagen die op komst zijn. Ook in Haarlem kun je allerlei deals scoren. Speelgoedwinkels, kledingzaken, elektronicawinkels, schoenenwinkels, en nog heel veel meer. Tijdens eerdere jaren was het gezellig druk op straat. Ben je niet in de gelegenheid om naar de winkel te komen, dan kun je ook online profiteren. Daar kun je profiteren van shoppen vanuit de luie stoel bij heel veel webshops en aanbieders van diensten, zoals goedkoop internet. Daar denk je wellicht niet meteen aan, maar ook telecomaanbieders hebben extra kortingen in deze periode. Dan profiteer je in veel gevallen langere tijd van lagere maandelijkse kosten. Dat komt ons allemaal niet zo slecht uit in deze dure maanden.

Cyber Monday

Als slotstuk van de kortingsmaand is het op maandag 28 november Cyber Monday. Deze dag is ooit in het leven geroepen als tegenhanger van Black Friday, omdat Black Friday zich met name afspeelt in de winkels op straat en ook de webshops een soortgelijke dag wilden om extra omzet te genereren. Dit heeft geleid tot Cyber Monday waarbij je online soms nog net een beetje extra korting kunt scoren.

Vergeet het WK niet

Over scoren gesproken, we vergeten het bijna, maar in november is ook het WK voetbal in Qatar. Nederland doet mee onder leiding van bondscoach Louis van Gaal. En tijdens een WK voetbal is er op het gebied van boodschappen en elektronica vaak ook extra korting te scoren. Bijna alle supermarkten starten inhakers en acties op boodschappen. Interessant om in de gaten te houden om zo geld te besparen op de wekelijkse boodschappen. Hier kun je ook van profiteren: online en in de winkelstraat van Haarlem.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie