Afbeelding
Foto Pixabay

Werkloos? Met deze stappen heb je zo een baan!

Partnercontent

Waar het jaren andersom was, is het op de arbeidsmarkt momenteel de werknemer die in een luxepositie zit. Werkloos thuis op de bank zitten is vandaag de dag dan ook echt niet meer nodig. Er zijn vele banen en kansen waar je op in kunt springen. Je moet de kansen alleen wel zien én grijpen. Het is begrijpelijk wanneer je dit even niet ziet, daarom hier een korte overzicht van stappen die je kunt nemen om snel weer aan de bak te kunnen gaan.

Doe vooronderzoek

Niet iedere markt is vandaag de dag nog even florerend. Om kans te maken op een nieuwe baan is het dan ook aan te raden je te verdiepen in de arbeidsmarkt van dit moment. Je zult al snel zien dat er in de ene sector veel meer banen zijn dan de ander. Neem bijvoorbeeld de IT sector, daar liggen de banen al jaren voor het oprapen. Ook sectoren als de horeca en retail bieden veel kansen, net als de online marketeers en HR functies. Kortom, er zijn vele bedrijfstakken die staan te springen om goede en gedreven mensen. Kies een sector die jou aanspreekt en verdiep je erin.

Een goede voorbereiding

Ga niet in het wilde weg brieven en cv’s rondsturen, maar doe je voorbereiding grondig. Verdiep je in de sector en behaal eventueel diploma’s en certificaten waar nodig. Wanneer jij de voorkeur hebt voor de IT sector is het slim om te investeren in het behalen van een itil certificaat en in het bijzonder de itil v4

Hiermee stijgt in één klap je marktwaarde op de arbeidsmarkt, waardoor je salaris ook direct een stuk aantrekkelijker wordt. Investeer hier eerst in alvorens je gaat solliciteren, uiteindelijk zal dit meer geld in het laatje brengen. Kijk hierbij ook naar de mogelijkheden tot subsidie vanuit de overheid, het STAP budget betaalt wellicht al grotendeels de opleiding.

Kortom, wanneer je vandaag de dag werkloos bent liggen er nog steeds volop kansen voor werk. Wellicht in een andere sector dan waarin je voorheen actief was, maar dat mag geen reden zijn om niet aan het werk te gaan. Met een goede verkenning van de arbeidsmarkt en gerichte opleiding zul je zien dat voor jou vele deuren opengaan. Maak gebruik van de gunstige arbeidsmarkt voor werknemers en grijp die kans! Want uiteindelijk weten we allemaal; werken loont! En het brengt daarnaast ook zeer veel voldoening.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie